3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Festival öncesi çilekler yarıştı

Kdz.Ereğli ilçesinde, 18 Haziran günü gerçekleştirilecek Osmanlı Çileği Festivali kapsamında En Güzel Osmanlı Çileği Yarışması yapıldı.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 18 Haziran 2009 tarihinde bu yıl 16.'sı gerçekleştirilecek olan Osmanlı Çileği Festivali kapsamında Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği'nce En Güzel Osmanlı Çileği Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan Osmanlı Çileği üreticileri, jüri üyelerinin puanlamasını dikkatle izledi. 38 üreticinin katıldığı yarışmada çilekler renk, koku, ambalaj ve tat olmak üzere dört kategoride jüri tarafından değerlendirmeye alındı. Jüri üyelerinin çilekleri önce koklayıp sonra tadına bakmaları ilginç görüntü oluşturdu. İlçe Tarım Müdürlüğü, Kdz. Ereğli Belediyesi, Ziraat Odası, Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma Derneği, Muhtarlar Derneği, Azim Konserve ve Ereğli Konserve temsilcilerinden oluşan yedi jüri üyesinin değerlendirme yaptığı yarışmada dereceye giren "En Güzel Osmanlı Çileği" üreticisinin isimleri ve ödülleri 18 Haziran Osmanlı Çileği Festivali'nde açıklanacak.


Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Mali Sekreteri Şaban Çetinkaya, çileklerin şeffaf pakete koyulduğuna dikkat çekerek bu nedenle üreticilere teşekkür etti. Bu sene katılımın fazla olduğuna değinen Çetinkaya, "Bu sene yarışmaya katılım fazla oldu. Bundan dolayı yarışmacılara teşekkür ediyorum. Jüri üyelerimiz puanlamasını titizlik içinde yaptı. Yarışmamızın sonucu 18 Haziran'da düzenlenecek festivalimizde açıklanacak. Bu sene dikkat edilen bir diğer husus tüm üreticilerimizin şeffaf paketlerde çileklerini getirmesi oldu. Şeffaf paketlerde çileğimiz daha uzun ömürlü oluyor ve kestane ağaçlarını da korumuş oluyor." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?