3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Fevkani köprüsünün ayakları kesilecek

Zonguldak’a yapılan çevre yolunun çift şeritli yol haline gelebilmesi için Fevkani köprüsünün çapraz ayaklarının kesilerek trafiğe açılacağı belirtildi.

Kastamonu Karayolları Bölge Müdürlüğü Köprü Başmühendisi Mehmet Yılmazer, Yetkili proje firması sahibi Hilmi Yüncü ve Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca tarafından Fevkani köprüsünde incelemelerde bulunuldu.

Fevkani köprüsünün çapraz ayaklarının kesilerek çift şeritli yol haline gelebilmesi için çalışmalar başlatılacağı bildirildi. Zonguldak’taki trafiğin daha da rahatlaması için çalışmalar başlatılarak ikinci çevre yolu için incelemeler yapıldığını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, “Bir yıl önce Ereğli yolu güzergahı üzerindeki çevre yolu açılarak merkez genelindeki trafiğin yoğunlaşmasını ortadan kaldırdı. Karayollarından ve yetkili proje firmasından gelen arkadaşlarımızla köprünün çapraz ayaklarını kaldırarak çift şeritli yol haline getirmeyi karar aldık. Merkezimizde ikinci çevre yolunun yapılmasıyla birlikte trafik yoğunluğunu tamamen ortadan kaldıracağız. Çalışmalar sonucunda yaz bitimine kadar hizmete açılacağını ümit ediyoruz” dedi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ve yetkili firma tarafından çapraz ayakların kaldırılarak başka bir bölüme konulacağı ve proje ile ilgili çalışmaların devam edeceği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 15:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?