6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Fıkra gibi haber!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kendisini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan bir kadın, ilçedeki okullarda 700 bin TL'lik tadilat yaptırdı.

Karadeniz Ereğli'de kendisini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan Ö.K. (27) isimli kadın, Karadeniz Ereğli İlçe Mili Eğitim Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü İhsan Dağlı ve 8 ilköğretim okulu müdürünün katılımıyla "4+4+4 eğitim sistemine yönelik toplantı düzenledi.

Gayet profesyonel bir şekilde gerçekleştirdiği toplantının ardından Karadeniz Ereğli Turgut Reis İlköğretim Okuluna gelen Ö.K, okulun dış ve iç cephesinde restorasyon yapılmasını istedi.

Ö.K'nın, okuldaki dış ve iç çephe boyası, tesisat, akıllı tahta, öğrenci sıraları ve kamera sistemi ile ilgili olarak sözleşme imzaladığı ve okula 700 bin TL harcama yaptırdığı ileri sürüldü. Bir süre sonra ortadan kaybolan Ö.K isimli kadının Milli Eğitim Bakanlığı'nda müfettiş olmadığı belirlendi.

Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Ö.k hakkında sahte unvan kullanmak iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İddiaları doğrulayan Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, kendisini Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı olarak tanıtan Ö.K hakkında sahte unvan kullanmak iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

SAHTE MÜFETTİŞ YAPTIĞI İŞİN ARKASINDA

Öte yandan telefonla ulaşılan Ö.K., yaptığı işin arkasında olduğunu söyledi. Ö.K., "İlçedeki 31 ilköğretim okulunun ihtiyaçlarını giderdik. Yaptığımız çalışmalarda kimseden bir kuruş para istemedik. Hayırsever arkadaşlarımızın sayesinde bu işi yaptık. Farklı ünvanla ilgili konuda avukatım cuma günü gerekli belgeleri açıklayacak. Bu konuda tamamen yaptığım işin arkasındayım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2012 Çarşamba 18:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?