3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Filistin için kermes düzenlendi

Zonguldak Tekel Güzel Sanatlar Galerisinde Zonguldak Belediyesi, Memur-Sen ve sivil toplum derneklerinin katkıları ile Filistin halkına yardıma davet kermesi düzenlendi.


Kermese Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve eşi Sevgi Gonca, Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, sivil toplum dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.


Kermeste konuşma yapan Belediye Başkanı Secaattin Gonca, “Bugün burada toplanmamızın nedeni Filistin’deki kardeşlerimize yardımda bulunmaktır. Yaşlı, çocuk demeden şuanda Filistin’de yüzlerce insan katlediliyor. Cami, okul demeden katliamlar yapılıyor ve bu katliamlara kimse dur demiyor. Bizler buradan Filistin’deki arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun diyoruz. Filistin’deki insanların ve çocuklarında yaşamaya hakları var. Filistin’deki kardeşlerimize yalnız olmadıklarını söylüyorum. İnşallah onlarda bu acıdan kurtulacaklardır. Filistin’de bir an önce savaşın durdurulmasını ve ateşkes ilan edilmesini istiyorum. İsrail’in kendi topraklarına dönerek Filistin halkını özgür ve bağımsız bırakmalarını istiyorum. Bu kermeste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Daha sonra konuşma yapan Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar ise, “Tarihte bugüne kadar böyle bir Filistin’de yaşanan savaş gibi bir savaş görülmemiştir. Türkiye’nin her tarafında Filistin’deki arkadaşlarımız için basın açıklamaları yaptık ve bugün de kermes düzenleyerek onların her zaman yanında olduğumuzu anlatmak istedik. Memur-Sen sadece sendikacılık değil nerde zalim varsa onun karşısında olmaktadır. Bu düşünceyle hep birlikte bir araya gelerek Filistin’deki arkadaşlarımıza yardımda bulunmak istedik. Filistin’in meselesi bizim meselemizdir. Her zaman yanlarındayız. Bu savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. Bu kermesi düzenleyip katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar bu kermesin ocak ayının 15’ine kadar süreceğini ve günlük olarak paranın tutanakla bir kumbaraya konulacağını söyledi. Bu paralar 4 tane yardım kuruluşu olan İHH İnsani Yardım Vakfı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kimse Yok mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Deniz Fenerine eşit oranda taksim edileceğini ve Filistin’e ulaştırılacağını ifade etti. Aşkar, kermeste düzenlenen yiyeceklerin ve el işlerin ev hanımları tarafından yapıldığını ve bunların bir miktar para karşılığında satılarak Filistin’e yardım yapılacağını belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine IP: 88.228.186.xxx Tarih : 10.01.2009 10:04:05

selamun aleykum. böyle bir çalışmada yer alan tüm kardeşlerimizden ALLAH razı olsun. İNŞAALLAH en güzel şekilde sonuclanır. RABBİM filistindeki kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. ALLAH'A emanetiz. selam ve dua ile