3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Filistin kermesine yoğun ilgi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde Kuran Kursu öğrencileri tarafından belde de düzenlenen kermes vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.


Saltukova beldesinde Kuran Kursu öğrencileri Filistin’e yardım amaçlı düzenledikleri kermese vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kermese, Çaycuma ilçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü ve belde de bulunan sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. Kermese katılan Çaycuma ilçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş düzenlemiş oldukları kermes hakkında şunları söyledi: “Saltukova’ya burada ki vatandaşlarımız tarafından düzenlenen Filistin’e destek kampanyası çerçevesinde kermes programı için geldik. Burada ki halka ben çok teşekkür ediyorum gerçekten Türk Milleti çok duyarlı. Çaycumalılar Zonguldaklılar çok duyarlı tabii ki Saltukovalılar çok duyarlı daha önce camilerde yardım kampanyasına 38 bin TL bir destek oldu. Bunun haricinde daha vatandaşlarımız başka türlü destek verdi. Buradaki kardeşlerimiz böyle bir kermes düzenlediler bayan vatandaşlarımız halkımızdan göz nuru eserler, yemekler ve börekler bugün burada sergilenecek bizde oraya katılacağız insanlık bugün 21. yüzyılı yaşıyor insan hakları demokrasi gibi kavramlar çok gündemde ama ne varki dünyanın birçok yerinde Müslümanlar zulme uğruyorlar, kanları dökülüyor işte Bosna’da biz bunları gördük. Çeçenistan’da gördük, Keşmir de gördük, Irak’ta gördük. Şimdi nihayetinde Gazze’de görüyoruz. Ama bunlara karşı maalesef insanlık bir şey yapamıyor.

Örgütler bir şey yapamıyor nihayetinde Türkiye’mizin öncülüğünde gerçekten bir ses verildi. Şu anda halkımız, her noktada yürüyüşler, mitingler, kermesler benzeri etkinliklerle oradaki insanların oradaki çocukların oradaki Müslüman kardeşlerimizin yanında olduklarını ifade ediyorlar. Gerçekten bugün yardımlaşma günüdür, kardeşlik günüdür bu yaraların bir an önce sarılması gerekmektedir. Saltukova’da da bu yaraların sarılması noktasında kardeşlerimiz böyle bir program düzenlemişler kendilerine ve halkımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 12:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan taş IP: 88.230.29.xxx Tarih : 3.02.2009 11:07:00

arkadaşlar filistine yardıma bulunduğunuz için size veyardımda bulunanlara çok teşekkür ederim.