3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Filistin'e destek kampanyası

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Müftüsü Hüseyin Baş, Filistin'e destek kampanyası için halkı duyarlı olmaya davet etti.


Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş, Türk Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Filistin'e Destek Kampanyası" ile ilgili halkı duyarlı davranmaya davet etti. Müftü Baş, 9 Ocak 2009 günü camilerde yardım toplayarak Filistin halkının yanında olduklarını söyledi. Saldırıya ve zulme karşı seyirci kalmayacaklarını söyleyen Baş, "Yahudiler, Filistin'deki kardeşlerimizi çoluk çocuk demeden hunharca katletmekte ve insanlık suçu işlemektedir.

Bizler Müslüman olmamızın bir gereği olarak bu duruma seyirci kalamayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız da zulme seyirci kalmayarak Diyanet Vakfımız kanalıyla bir kampanya başlatmış ve ülke genelindeki tüm camilerimizden 09 Ocak 2009 günü yardım toplatarak mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında olduğunu ortaya koymuştur.

Ayrıca halkımız bir hafta boyunca müftülüklerimizde ve camilerimizde ilan edilen hesap numaralarına yardımlarını bizzat kendileri de yatırabileceklerdir. Bu vesileyle Alaplı Müftülüğü olarak halkımızı bu hususta duyarlı olmaya davet ediyor hem madden hem de manen Filistin halkının yanında olmalarını temenni ediyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 19:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?