3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Filyos kimin olacak?

Zonguldak'ın Filyos Vadisi'ne yatırım için başvuran 21 firmadan hangilerine arsanın tahsis edileceği bir ay içinde belirleneceği ifade edilirken Rus firması başta olmak üzere bazı firmaların satın almak, bazılarının ise tahsis edilmesini istediği vurguladı.

Zonguldak'ın Filyos Vadisi'ne 21 firmanın yatırım için başvurduğunu belirten Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Maliye Bakanlığı'nın teklifleri incelediğini ifade etti. Vali Erkmen, Maliye Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde hangi firmaya yer tahsis edeceği konusunda karar vereceğini belirtti.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde bulunan Filyos Vadisi, yine gündeme geldi. Filyos'a yatırım yapmak isteyip hükümetin Samsun'u teklif etmesiyle Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçerek Bulgaristan'a giden Rus petrol şirketi Lukoil'in gündeme getirdiği Filyos Vadisi için Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kararı bekleniyor.

Vali Yavuz Erkmen, çok tartışılan Filyos Projesi'yle ilgili gelişmeler hakkında basına bilgi vererek son durumu anlattı. DSİ'nin daha rahat yatırım yapılabilmesi için set çekme çalışmasında bulunduğu yeri satın almak isteyen firmalarında bulunduğu belirtildi. Vali Erkmen, 21 teklifin incelendiğini belirterek, "Tekliflerin incelenmesinde sona gelindiğini biliyoruz. Filyos Vadisi'ndeki alanı parayla satın almak isteyenler var. Tahsis edilmesini isteyen firmalar var. Rus firması satın almak istiyor. Bunların görüşmeleri devam ediyor" dedi.

Edinilen bilgilere göre firmalarla olan görüşmelerin bir hafta içinde biteceği ve bir ay içinde de yatırım yapmasına izin verilen firma veya firmaların belirleneceği ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 16:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?