3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Filyos Limanı için seminer

Deniz Taşımacılığını iyileştirme projesi kapsamında İstanbul’da sürdüğü Filyos Limanı ön fizibilitesi konulu seminer düzenledi.


Ulaştırma Bakanlığı organizesiyle Avrupa Birliği (AB) proje uzmanları tarafından İstanbul’da Filyos Limanı Ön fizibilite konulu seminer düzenlendi.

Projenin ikinci ayağı olarak Ankara’da da düzenlenecek seminere ilgili kurumlar İngilizce bilen bir temsilci gönderecek. Ulaştırma Bakanlığı Müşaviri Dr.Barış Tozar imzası ile Çaycuma Belediye Başkanlığı’na gönderilen yazıda 16 Nisan 2007 tarihinden itibaren devam eden Deniz Taşıma Bağlantıları’nı iyileştirme projesi kapsamında,yapılacak çalışmalar ve projenin amacı anlatıldı.

İngilizce bilen temsilcilerin gönderilmesi istenilen yazıda, ”Projenin temel amacı Karadeniz Bölgesi’nde deniz bağlantılarının geliştirilmesinin temelini oluşturmaktır. İki aşamadan oluşan projenin ilk aşamasında ulaştırma koridorunun bileşenleri hakkında detay bir araştırma, veri toplama ve analiz yapılmış, gelecek trafik senaryoları ve sorunları belirlenmiştir. İkinci aşamada ise potansiyel finansman kaynakları belirlenirken öneriler ve fizibilite araştırılmaları yapılacaktır.

Projenin dört farkı ayağı, Karadeniz Bölgesi’ndeki deniz ulaştırması durumu hakkında pazar analizi, Samsun Limanı Ro-Ro fizibilite çalışması ve Filyos Limanı ön fizibilite çalışması, İMO ve İSPS Code kapsamında güvenlik sistemlerini geliştirmek ve yeterli liman iletişim ve bilgi sistemleri için bir çalışma yapmaktır. Projenin birinci aşaması 05 Haziran 2008 tarihinde İstanbul’da yapılan bir seminer ile sona ermiştir. Birinci aşamanın bitmesiyle projenin ilk ayağı da tamamlanmış olup, projeye dahil olan ülkelerin limanlarını kapsayan pazar analiz raporu oluşturulmuştur. Projenin ikinci aşaması için ise diğer üç ayağı kapsamında ulusal düzeyde seminer yapılması kararlaştırılmıştır” ifadelerine yer verilmektir.
Ayrıca, yazıda Ankara’daki seminerinde 4 Kasım 2008 Salı günü gerçekleştirileceği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 11:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alaattin bicici IP: 84.61.16.xxx Tarih : 21.10.2008 01:05:31

HANI BURADA SERBEST BÖLGE KURULACAKTI ?? SADECE LAF PALAVRA AJDA PEKKANIN BÖYLE BIR SARKISI YOKMU IDI ?; CIN E BAKIN NASIL CALISIYOR: