3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Filyos Limanı yönlendirme toplantısı

Filyos Limanı için Ulaştırma Bakanlığı'nda yapılan yönlendirme toplantısına katılan Filyos Beldesi Belediye Başkanı Ömer Ünal, bir sonraki toplantının beldede yapılacağını söyledi.


Ulaştırma Bakanlığı'nda bu yılki ikinci yönlendirme toplantısına katılan Filyos Beldesi Belediye Başkanı Ömer Ünal, toplantı dönüşünde değerlendirme yaptı. Yaklaşık 2 ay sonra gerçekleşecek olan 3. toplantının Filyos Beldesi'nde olacağını anlatan Ünal, “Toplantıya bizlerin yanı sıra ulaştırma bakanlığı ve diğer bakanlıkların yetkilileri de katılıyor.

Firma yetkilileri, toplantı esnasında bize bilgiler verdiler. Limanın yapım şekli, derinlikleri, sondajı, dalga yönleri ve buranın ÇET raporunun yapılması çalışmalar ve son durum hakkında bilgi verildi. Bizde görüşümüzü belirttik. Diğer bakanlıkların yetkililerinden de görüşleri alındı. Filyos limanının belki de yap işlet devret modeliyle ihalesi yapılacak.

Bu limanın Avrupa Birliği normlarında yapılacak olması Avrupa Birliği hibe kredilerinin alınmasına da imkan veriyor. Filyos limanın yönlendirme toplantısının üçüncüsünün beldede yapılmasını talep ettim. Önerimiz büyük bir çoğunlukla kabul edildi. Bundan sonraki toplantı yaklaşık 2 ay sonra Filyos ta Filyos limanın göbeğinde yapılacak” dedi.
Ünal, liman projesinin beldenin geleceği için önemli bir proje olduğunu ve bu nedenle bir an önce hayata geçirilmesi için mücadele ettiklerini söyledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 19:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?