3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Filyos'a TOKİ binaları yapılacak

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesine TOKİ binalarını yapmak için çalışmalara başlanıldığı kaydedildi.


Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın davetlisi olarak Ankara’dan özel bir firmadan beldeye gelen Şehir Plancısı Arzu Sert, TOKİ binalarını yapılacağı alanı Filyos Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hayati Onur’la birlikte inceledi.

Sert, tamamen deniz manzaralı bir yer 40 dönümlük bir arazi olduğunu buraya ilk etapta 100–200 konut alanı tasarladıklarını söyledi. Sert, “Talepleri Belediye toplamaya başladı. Talep artışı durumunda bu alan büyütülebilir. Belediyenin daveti üzerine buraya geldim. Bu alanla ilgili İmar planını yapmaya başlayacağım. Şu anda araziyi görüp gezip inceledim” dedi.


Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, beldenin Yarımca Mahallesi’nde bulunan Abacık Mahallesi arkasına bakan kısımda TOKİ binalarını yapmak için düğmeye bastıklarını 150–200 konutluk deniz manzaralı denize bakan TOKİ binaları inşaatlarına başlayacaklarını bir buçuk ay sonra talep toplamaya başlayacaklarını söyledi.

Ünal, “Halkımız ve gurbette yaşayan halkımız talep ederse inşaatlarımız bir an önce bitirilip hak sahiplerine teslim edilecek. Kat mülkiyeti müsaadesini hallettikten sonra 7-8 katlı binalar ve bir uydu kenti gibi yapmayı düşünüyoruz. Beldemize Ankara’dan imar planını düzenlemek üzere şehir plancısı Arzu Sert’i davet ettik” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 17:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?