3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Filyos'da devir teslim yapıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde AK Parti’den Belediye Başkanlığı’nı kazanan Ömer Ünal, eski başkan Hilmi Uzun’dan görevi törenle teslim aldı.
 

Yerel seçimlerde Filyos beldesinde AK Parti Belediye Başkan Adayı olan ve seçimleri kazanan Ömer Ünal görevini eski başkan Hilmi Uzun’dan teslim aldı. Devir teslim törenine Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Perşembe Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu, Çaycuma AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, siyası parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerine bağlı üyeler, vatandaşlar ve çok sayıda kalabalık bir grup katıldı. Filyos Belediye Binası’nın önünde gerçekleşen törenden önce Çaycuma Yüksek Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan AK Parti Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal buradan beldeye geldi. Belediye önünde kalabalık bir vatandaş topluluğu içinde karşılanan Belediye Başkanı Ömer Ünal, belediyenin ön kısmında kendisi için hazırlanan adak kesildi. Adağın kesilmesinin ardından vatandaşların tebriklerini kabul eden yeni Başkan Ömer Ünal ve Eski Başkan Hilmi Uzun ile makama geçti. Eski Belediye Başkanı Hilmi Uzun görevini teslim etmeden önce bir veda konuşması gerçekleştirdi. Uzun, ”Beldemizde bir demokratik bir seçim oluştu. En çok mutlu olduğum taraf kimsenin burnu kanamadan seçimleri geride bırakmamız oldu. Herkesten ricam benim hakkımda yanlış ifadeler kullanılmasın. Ben arkamdan konuşulmasını da istemiyorum. Ben Filyos beldemize on yıl hizmet ettim. Filyos hepimizindir. Mal varlığım olarak ta ben belediye başkanı olduğum zamanda bir evim bir arabam vardı. Belediye maaşı olarak 3 bin TL alıyordum. Şimdi seçimleri kaybettim. İki evim var. Bazı sıkıntılarımdan dolayı evimin birini satışa çıkardım. Yani anlayacağınız sadece bir evim kaldı. Herhangi bir yerde bir kuruş dahi param yok. Seçimi kazanan yeni başkanımız Ömer Ünal’a görevinde başarılar dilerim” dedi.
Her iki başkan devir teslim tutanağını imzaladıktan sonra eski başkan Hilmi Uzun belediye binasından ayrıldı.

ÜNAL BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN SESLENDİ

Devir teslim töreninin ardından görevi alan Ömer Ünal belediye hoparlöründen teşekkür konuşması yaptı. Ömer Ünal halka hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“29 Mart’ta yapılan seçim beldemizde yakışan bir şekilde demokratik olarak kimsenin burnu kanamadan tamamlanmıştır. Bundan dolayı arkadaşlarıma ve onlara destek verenlere teşekkür ediyorum. Bizim seçim öncesi ve sonrasında kimseye ve hiçbir kuruma karşı ön yargımız yoktur. Olması da mümkün değildir. Beldemizde yaşayan her insanımız bizim için bir değerdir. Siz değerli Filyoslular seçim sonunda bana ve meclis üyelerimize teveccüh göstererek Filyos Belediyesi’ni bizlere emanet ettiniz. Bundan sonra bize düşen görevde sizlere hizmet etmek ve güzelim Filyos’a çağ atlatarak yöremizin şirin beldelerinden biri hali getirmektir. Ben Ömer Ünal olarak seçim öncesi sizlerin huzurlarınıza AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak çıktım. Şimdi ise sizlerin verdiği destek ile Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal olarak Filyos’ta yaşayan insanların, herkesin başkanı olarak hiçbir ayırım yapmadan herkese eşit mesafede hareket edeceğim. Filyos’un birliğini ve beraberliğini sağlamak görüş ve önerilerinizi dinlemek en büyük arzum ve isteğimdir. Filyos’un sorunlarını çözmek için Filyos’a davet edeceğimiz devlet büyüklerimiz ve bakanlarımız geldiği zaman yaşlısı, genci, kadını ve erkeği tüm Filyos’luları yanımda görmek istiyorum. Değerli Filyos’lular bu duygu ve düşünceler ile bana ve meclis üyesi arkadaşlarıma verdiğiniz desteğe en içten duygularımla teşekkür ediyorum.”
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 13:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?