3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Filyos'ta kuduz şoku

Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, Şennur M.'yi ayağından tırmalayan kedi kuduz çıktı.

Kedinin ölmesi üzerine Filyos Sağlık Ocağı'na müracaat eden Şennur M., Sağlık Ocağı ve Çaycuma Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri tarafından gözetim altına alındı.

Olay üzerine Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü ve Filyos Belediyesi ekipleri tarafından kedinin kesilen kafası, Ankara'da bulunan Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü laboratuvarına gönderildi. Yapılan tetkik ve incelemelerde kedinin kuduz olduğu tespit edildi.

Bu arada Şennur M.'ye ait kuduz kedi, ölmeden önce Fatma Ç. ve Hakan Ç. çiftine ait kediyi de tırmaladı. Bu kedi ise ailenin 12 yaşındaki çocukları H.N.Ç. ve 11 yaşındaki kardeşi A.Ç.'yi kollarından yaraladı. Kedi bu arada çocukları korumak isteyen Fatma Ç.'yi dudağından tırmaladı.

Sağlık ekipleri bu defa Fatma Ç., kocası Hasan Ç. ve yakınları Semih D. ve Demet T.'yi de gözetim altına aldı.

KÖPEK SALDIRDI

Bayramın birinci gününde Öteyüz Mahallesi'nde oturan 8 yaşındaki E.M.S. de bayram gezmesi nedeniyle indiği belde merkezinde bir köpeğin saldırısına uğradı. Sol karnından ısırılan E.M.S.'nin yapılan ilk müdahalesinde köpeğin ısırmaya teşebbüs ettiği fakat dişlerini geçiremediği tespit edilmişti. Belde merkezinde dolaşan Elif B. de (38) aynı köpeğin saldırısına uğramış üzerine atlayan köpeğin saldırısından kurtulan fakat üzerine salyaların düşmesini engelleyemeyen Elif B. de tedbir amaçlı gözetim altına alınmıştı.

Çaycuma Devlet Hastanesi'nde yapılan muayene, tetkik ve tedavilerinin ardından taburcu edilen ve kuduz ihtimaline karşın periyodik aşılamaları süren şahısların da yapılan tahlil ve tetkiklerin de kuduz belirtileri görüldü.

Şahıslarla ilgili tedavi gözetiminin devam ettiğini belirten sağlık müdürlüğü yetkilileri, şu an için korkulacak bir durum bulunmadığını ifade etti.

ÖNCEKİ OLAYLAR

Öte yandan bu yılın Ocak ayında Filyos beldesinin Yukarıdere köyü, Mayıs ayında ise beldeyle komşu Zonguldak merkezine bağlı Türkali köyünde kuduz vakaları görülmüştü. Filyos beldesine bağlı bazı köy ve mahallelerin yanı sıra Yukarı Dere köyündeki karantina Temmuz ayında kaldırılmıştı. Karantinanın devam ettiği Türkali köyünde ise başka vaka görülmemesi halinde Kasım ayının sonunda karantinanın sona ermesi planlanıyordu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 18:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?