7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Filyos'un çehresi değişiyor

FİLYOS SAHİL PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde belediye tarafından yapımına başlanan ancak durdurulan Filyos Sahil Projesi çalışmaları devam ediyor.

Filyos beldesinde Filyos Belediyesi tarafından başlanan ancak yapılan şikayetler üzerine durdurulan Filyos Sahil Projesi'nde Dolgu İmar Planı yapılarak Valiliğe gönderildiği belirtildi.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Filyos Sahil Projesi'nin en büyük hayali olduğunu belirtti. Ünal, “Filyos'un sahilini Ereğli gibi herkesin istediği bir sahil olmasını istiyoruz. Biz çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımıza başladığımız anda Filyos'ta siyasi bir grup tarafından şikayet edildik. Bu grup bizim çalışmalarımızı sabote etmek için çeşitli yerlere şikayetlerde bulundu. Bu arkadaşlarımızda kendine göre haklıdırlar. Bizde bu projemizi yasal çerçeveye oturtturmak için dolgu imar planını yaptık. Valilik kanalı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığına sunulmak üzere Valimize gönderdik. Çalışmalarımıza şu anda proje bazında devam edeceğiz. Bartın Üniversitesi Orman Fakültesine bağlı peyzaj bölümünde Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sabas hocamızla yaptığımız görüşme neticesinde beldemize gelerek, Sahil Projesi yapmak istediğimiz kısımla, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesine bağlı peyzaj bölümü bir proje yapacaktır. 2011 yılında da bu proje çalışmalarımıza devam edeceğiz. Filyos'un çehresini değiştireceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 18:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?