3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Fındık üreticilerine uyarı

Kdz. Ereğli ilçesi Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, bu sene fındık Rekoltesinin düşük olduğunu belirterek, üreticilerin birçoğunun fındıklarını tüccara verdiğini söyledi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, bu yıl fındık fiyatlarının 3.2 TL olarak açıklanmasının ardından üreticilerin fındıklarını tüccarlara vermeye başladıklarını belirtti. 11'inci ay sonu itibari ile fındığın prim yapacağını düşündüklerini ve üreticilerin fındıklarını satma konusunda beklemeleri gerektiğini kaydeden Pulat, “Bu sene fındık Rekoltesi beklentimizden daha düşük oldu.

Fındık fiyatlarının 3.2 TL olarak açıklanmasının ardından birçok üretici fındıklarını tüccarlara verdi. Ama bizim aldığımız duyumlara göre fındık 11'inci ayın sonlarına doğru prim yapacak. Bu nedenle Ziraat Odası olarak üreticilerin beklemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yapılan açıklamada ellerinde bulunan fındığı 2010 yılına kadar tüccara vermeyeceği belirtildi. 3 aylık zaman dilimi içerisinde sabredip bekleyen üreticimiz, elinde ki fındığı iyi bir fiyattan verecek. Bu nedenle üreticilerimizin sabretmesini istiyoruz” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, köylerde yaptıkları bilgilendirme toplantılarını fındık mevsimi olması nedeniyle ertelediklerini belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 08:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?