7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Fırınlara şafak baskını

FIRINLARA ŞAFAK BASKINI

Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, 15 fırında yapılan şafak denetimlerinde bin 280 etiketsiz ekmeğe el konulduğunu bildirdi.

Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ekmek fırınlarına Şafak baskını düzenledi. Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen denetimlerde etiketi olmayan bin 280 ekmek ele geçirildi. Denetimlerde çöp kabı açık olan ve temizlik bezleri uygun olmayan bir fırın sahibine idari para cezası uygulayan ekipler, etiketi olmayan ekmeklere de el koydu. Denetimlerde etiketsiz ekmek satışı yapan 11 fırına 143'er lira ceza kesildi. Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, fırın denetimleri ile ilgili

şöyle konuştu:"Şafak baskınında 15 fırını denetledik. Bu denetimlerde toplam bin 280 ekmeğe el koyduk. Hepsi etiketsizdi. Gramajları ise normal. Etiketsiz ekmek satışı yapan 11 işyerine ceza yazdık. Bazılarına umumi temizlikten idari para cezası yazdık. Sürekli bu kontrolleri devam ettireceğiz. Denetimlerde ruhsat denetimleri de yaptık. Ruhsatları eksik olanları uyardık. 2010 birinci ayından itibaren ruhsatsız işyerleri ile ilgili çalışmamız var."

Yaklaşık 5-6 yıldır il genelinde ruhsat denetimleri yapılmadığını anlatan Uludüz, şunları söyledi: "Yılbaşından bu yana bin 66 işyerini denetledik. Bu işyerlerinde hafta sonu tatil ruhsatı yoktu. İş yerlerinden 370'e yakının da hiç ruhsat yoktu. Bunlara tanıdığımız süre hafta sonu doluyor. Cuma günü akşamına kadar hafta sonu çalışma ruhsatlarını almak zorundalar. Bina durumları ile ilgili bir takım sıkıntılar var. Ustalık belgeleri ile ilgili sıkıntılar var. Onlara belirli bir süre tanıdık."

Zabıta Müdürü Nejat Uludüz yeni yapılan denetimlerde, 4-5 ay önceki denetimlere göre hijyen kurallarına uyulduğunu söyledi. Ruhsat denetimlerini de aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Uludüz, ruhsat denetimlerinin geri dönüşünde 1 trilyona yakın kaynak elde edileceğini sözlerine ekledi.

FIRINLARA ŞAFAK BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 14:40:03
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 15:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?