6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Fırtına ile gelen bereket

FIRTINA İLE GELEN BEREKET

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde son zamanlarda şiddetini arttıran yağmur ve soğuk hava balık fiyatlarını düşürdü.

Bu yıl en çok hamsi, palamut ile çinekopun bol ve ucuz olması bekleniyor. Özellikle sezon öncesi 25 liraya satılan palamuttun fiyatı 6 liraya kadar düşerken, hamsi de 4 liraya satılıyor. Balık satıcılarından Şenol Sönmez bu yıl hamsinin halk dilinde kavağa çıkacağını ve Türkiye’nin balık ihtiyacını karşılayan Karadeniz, Marmara, Akdeniz ve Ege’den sevindirici haberler geldiğini belirtirken şunları dile getirdi:

“Geçtiğimiz sezon balık fiyatları gerçekten çok yüksekti. 1 Eylül’de kalkan avlanma yasağının ardından havaların yağmurlu ve fırtınalı olması nedeniyle; pek avlanma ortamı oluşmadı. Tabii, bu durumda balık fiyatlarına yansıdı. Geçtiğimiz hafta 7 lira olan hamsinin kilosu 10 liraya kadar çıktı. Palamut fiyatları ise balığın boyuna göre değişiyor. Havaların düzelmesiyle birlikte, balık fiyatları normal seviyeye inecektir.”

Balıkçılardan Naci Öztürk ise balık fiyatları geçen seneye nazaran çok iyi olduğunu fakat fiyatların bu kadar düşmesinden sonra bile vatandaşların balık almaya korktuğunu belirterek şunları dile getirdi:

“Geçen seneye göre fiyatlarımız gerçekten çok düşük havanın soğuması ile hamsi boğazdan giriş yaptı. Geçen sene bu zamanlar hamsinin kilosunu 15 TL’ye satıyorduk ama şimdi 5 TL alıcısı zor bulunuyor. Palamut 15 TL iken şu an 7 TL alıcısını bulamıyor ümit ediyoruz ki önümüzdeki günlerde balık fiyatları düşer bizlerde satışlarımızı yaparız.”

FIRTINA İLE GELEN BEREKET
FIRTINA İLE GELEN BEREKET
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 14:37:04
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 14:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?