3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Folklorcular gün sayıyor

Zonguldak Folklor Derneği, 3. Uluslararası Kömürkent Çocuk ve Gençlik Halkoyunları festivali’nin organizesinde destek veren Kozlu Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci’yi ziyaret ederek teşekkür etti.

Zonguldak Folklor Derneği Başkanı Mehmet Yıldız ve Onursal Başkan Can Polat Pamay, dernek üyeleri ve öğrenciler Kozlu Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci’yi ziyaret ederek, maddi ve manevi destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Pamay tarafından Başkan Dökmeci’ye teşekkür belgesi ve plaketi ile festival davetiyesi verilirken, Yıldız tarafından da Kozlu Belediyesi Folklor Derneği Gençlik Kulübü Başkanı Hikmet Sinan’a teşekkür madenci anıtı hediye edildi.

11/15 Haziran 2008 tarihleri arasında düzenlenecek festival gibi tüm sosyal etkinlikler için belediyenin kapısının açık olduğunu kaydeden Dökmeci, “Can Polat Pamay gibi başarılı insanlarımıza ve sporcularımıza Allah daha uzun ömür versin. Böyle sporcular kolay yetişmiyor. Şimdiki nesil bu tür etkinliklere ve sosyal faaliyetlere çok meraksız. Bunu aşmalı ve bir şekilde onları özendirmeliyiz. Bu nedenlerle bu tür sosyal etkinliklere her zaman kapımız açık. Bütçemiz ve imkanlarımız doğrultusunda destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

Festival ile bilgi veren Yıldız’da, Slovakya, Macaristan, Bulgaristan, Makedonya ve Gürcistan’dan yabancı grupların katılacağını ifade etti. Yıldız ayrıca, Yurtiçi ve Yurt dışından gelen ekiplerle birlikte festival yürüyüşünde sadece kostümlü 400 kişinin katılacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 12:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?