3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Fotoğraf yarışması sonra erdi

ZOFOD’un 30. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3. Kömürkent Festivalinden görüntüler temalı fotoğraf yarışması sonra erdi.


Zonguldak Folklar Derneği (ZOFOD) ‘nin 30. yıl etkinlikleri kapsamında bu yıl düzenlenen festivalden görüntüler temalı fotoğraf yarışması sona erdi. Yarışmada, Şafak Tortu, Mustafa Eyriboyun, Nadir Özsoy, İlknur Birinci ve Can Çetin jüri üyeliğinde görev aldılar.


Yarışmayı gelecek yıllar uluslar arası düzeylere taşıyacaklarını belirten ZOFOD Başkanı Mehmet Yıldız, “Kömürkent Festivalinin 3.sünü yaptık. Derneğimizin 30.’ncu yılı dolayısıyla bu fotoğraf yarışmasını düzenledik. Bu festivalin fotoğraf yarışmasını bundan sonraki yıllarda uluslararasına taşıyacağız. Amaç Kömürkent festivalinin ve kömürkent isminin genişletilmesini ve tanıtımını sağlamaktır. Bu festivalin sona ermesinden sonra yaptığımız değerlendirmemiz sonucunda şehrimizdeki basın mensuplarının çektikleri fotoğraflar değerlendirilerek bu yarışmanın yapılması düşünüldü. Yarışmanın sonucunda 9 yarışmacı ve 23 eserle yarıştılar. Şehrimizin tanınmış fotoğraf sanatçıları tarafından değerlendirilerek birinci Uğur Çiv, ikinci Ferdi Akıllı, üçüncü Mustafa Özdemir ve jüri özel ödülüne layık Uğur Çiv seçildi. Bu fotoğraf yarışması kömürkent festivali çerçevesinde her sene geleneksel hale getirilecek. Yarışmaya katılan eserlerin tümü 23 tane fotoğraflar ve kömürkentin çocukları fotoğraf sergisi ramazan bayramından sonra açılacak. Özellikle Cumhuriyet haftasına yakın sergiyi açmak istiyoruz. buradan kömürkent festivalimizde yanımızda olan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Yarışmaya katılanlara teşekkür eden jüri üyesi Can Çetin, “ZOFOD bize böyle bir taleple geldiğinde bizlerde destek verebileceğimizi söyledik. 5 kişi bir araya geldik. Yarışmaya 9 fotoğraf ve 23 eser katıldı. 6 fotoğrafa 1ile 6 arasında puan verdik. Zonguldak’ta böyle fotoğraf yarışmaları düzenlenmesi bizleri sevindiriyor. İnşallah bu fotoğraf yarışmalarını uluslararasına taşımayı düşünüyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 20:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?