3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Fransa'ya salyangoz ihracatı

Zonguldak’ta faaliyet gösteren Ayanoğlu Doğa ve Su Ürünleri Firması, Fransa’ya bu yıl 3 milyon dolar değerinde salyangoz ihracatı gerçekleştirdi.

Küresel krizden etkilenen firmanın ihracatında düşüş bekleniyor.


Firma sahibi Sadık Ayanoğlu, Küresel krizin tüm dünyayı etkilediği bu süreçte yara almadan kurtulmak için bir dizi önlemler aldıklarını söyledi.

Alınan tedbirlerle Fransız firmalarına bu yıl içersinde 3 milyon dolarlık salyangoz ihraç ettiklerini anlatan Ayanoğlu, “Başta ABD ve AB ülkelerini kasıp kavuran küresel kriz Fransa ile iş yaptığımızdan önemli ölçüde bizi de etkiledi. Ürettiğimiz bu salyangozları verdiğimiz Fransız şirketleri kendi ülkelerinde kullandıkları gibi ABD ve AB ülkelerine de gönderiyor. Talebin olmaması ya da azalması Fransız şirketlerini ve bizi etkilememesi mümkün olmuyor. Bu nedenle her büyük şirket gibi bizde önemli tedbirler aldık bu süreci mümkün olduğu kadar hasarsız atlatmaya çalışıyoruz”dedi.
Yaklaşık 100 çalışanla üretime ve ihracata devam ettiklerini vurgulayan Ayanoğlu, Fransa’nın krizden en az etkilenen ülkelerin başında geldiğini kaydetti. Ayanoğlu, şöyle devam etti;


“Fransa’nın bir Almanya kadar krizden etkilenmediğini görüyorum. Çünkü kriz öncesinde Fransa’nın gerekli tüm önlemlerini aldığını öğrendim küresel krizin Fransa’daki olumsuz etkisini daha da fazla sürdürmeyeceğine inanıyorum. Ülkemizde de bir dizi tedbirler alındı. Bu tedbirlerin daha da erkenden alınması gerekirdi.”

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?