3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Fuat'ın organları 4 kişiye umut oldu

Zonguldak'ta geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Fuat Köroğlu, organlarıyla 4 kişiye umut olacak.


Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi Fuat Köroğlu, geçen cuma günü okul çıkışında köyüne gitmek isterken Mithatpaşa Mahallesi'ndeki durağa geldi. Karşıdan karşıya geçmeye çalışan Fuat Köroğlu, Onur K. idaresindeki ekmek arabasının çarpmasıyla savruldu. Kaza yerinde bulunan istinat duvarına çarpması sonucu beyin kanaması geçirdiği belirtilen Fuat Köroğlu, ağır yaralı olarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaşam mücadelesini 5 gün sürdüren Fuat Köroğlu'nun salı günü beyin
ölümü gerçekleşti. Hastane bünyesindeki organ nakli koordine merkezi beyin ölümü gerçekleşen Fuat Köroğlu'nun ailesiyle görüşerek çocuklarının organlarını bağışlaması konusunda ikna edildi. Ankara Başkent Hastanesi'nden gelen ilk ekip Fuat Köroğlu'nun kalbini almak üzere kiralanan özel uçakla Çaycuma Havaalanı'na indi. Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri ve ambulansı ile havaalanında karşılanan ekip karayoluyla Atatürk Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada sabah saatlerinde iki saat süren operasyonda kalbi alınarak Ankara Başkent Üniversitesi'nde kalp için sıra bekleyen 12 yaşındaki Şefika Tahtaoğlu isimli genç kıza nakledilmek üzere özel uçakla gönderildi. Kalp ameliyatından sonra gerçekleştirilen 1.5 saatlik operasyonla Fuat'ın karaciğeri de alınarak Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne karayolu ile gönderildi. Hastanede bazı tetkik ve tahlillerin ardından doku uyuşmazlığı test edilerek çıkacak sonuca göre karaciğer bekleyen hastalardan birine nakledileceği belirtildi. Son olarak Ankara Yıldırım Beyazıt Hastanesi'nden gelen ekip de, hastanın iki böbreğini almak için ameliyata girdi.


Fuat'ın yakınları da hastanede umutlu ve hüzünlü bekleyişlerini sürdürüyor. Amca Mehmet Köroğlu, kaza sonrası 5 gün boyunca Fuat'ın yaşam savaşını kaybetmediği söyledi. Tüm çabalara rağmen kurtarılamayan Fuat'ın organları ile yaşayacağını ifade eden amca Mehmet Köroğlu, "Acımız çok büyük. Ateş düştüğü yeri yakar. Belki de aynı acıyı yaşayacak olan 4 ayrı kişiye ve ailesine bu organlar umut oldu. Bu umut, bizim acımızı bir nebze de olsa azaltıyor" dedi.


Sabahat ve Ali Köroğlu çiftinin iki çocuğundan küçüğü olan Fuat Köroğlu'nun Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi 1. sınıfta okuduğu öğrenildi.
Baş sağlığı dilediği Köroğlu ailesine duyarlı davranışı nedeniyle teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Öner Güner, Köroğlu ailesinin tüm işlemleri ile bizzat kendisi de ilgilendi. Müdür Güner, Fuat'ın geçirdiği trafik kazası sonrası 5 gün boyunca hastanede tedavi altında tutulduğunu belirterek şöyle konuştu: "Salı sabahı beyin ölümü gerçekleşti. Fuat'ın ailesine, Organ Koordine Merkezi doktorlarımız tarafından organ bağışı talebinde bulunuldu. Aile bu talebimize direnç göstermedi.

Olgun bir şekilde karşılayan aile ikna edilmekte güçlük çıkarmadı. Bu organlar 4 kişiye ve ailesine umut olacak. Bölgemizdeki son dönemlerde artan organ bağışlarından, ne kadar bu tür acıların yaşanmasını istemesek de hayat kurtarması nedeniyle mutlu oluyoruz. Yapılan operasyonla alınan kalbi ambulansa koyarak polis eskortuyla havalanına gönderildi. Kalp, özel kurye tarafından kiralanan uçakla Ankara'ya götürüldü. Diğer organları bekletilme zamanında çok sıkıntı olmaması nedeniyle kara yolu ile Ankara'ya gönderildi."

İha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?