3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Futbolcu hakemi tokatladı

Zonguldak'ta oynanan bir amatör küme maçında gördüğü ikinci sarı kartı hazmedemeyen futbolcu karşılaşmanın hakemini tokatladı. Yediği tokadın şokuyla sarsılan hakem futbolcudan davacı oldu.


Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde Gökçebeyspor ile Karamusaspor arasında oynanan 2. Amatör Küme Çaycuma Grubu maçında futbol sahalarında ender görülen bir olay yaşandı. Gökçebeyspor'un sahasında oynanan karşılaşmanın 77. dakikası oynanırken, ikinci sarı kartı gören 14 numaralı Gökçebeyspor'lu Okan Kuyucu, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bunun üzerine tribünlerden hakeme yönelik küfürler başlayınca orta hakem Tuncay Uzun, maçı durdurdu ve emniyet güçlerinden küfreden seyircilerin tribünden uzaklaştırılmasını istedi. Seyircilerin stattan uzaklaştırılmasının ardından devam eden maçın 89. dakikasında ise bu kez 17 sırt numaralı Gökçebeyspor'lu oyuncu Ramazan Başoğlu (19), hakem tarafından ikinci sarı kartla cezalandırılınca olanlar oldu. Aldığı ikinci sarı karta sinirlenen Başoğlu, daha hakem kırmızı kartını çıkarmadan Uzun'a tokat attı. Hakem Uzun tokadın etkisiyle neye uğradığını şaşırırken, elindeki kartı yere düşürdü. Takım arkadaşı tarafından tutulan oyuncu, daha sonra saha dışına çıktı. Hakem Uzun, kırmızı kartı göstermeden olayı notlarına yazarken, maçı iptal edip etmeyeceği konusunu gözlemci Adnan Yağcı'ya sordu. Gözlemci Yağcı, farklı galip olan Gökçebeyspor'un bir üst tura çıkması için gol averajının gerekebileceği gerekçesiyle hakemden maçın devam etmesini istedi. Gökçebeyspor kendi sahasındaki maçı 5-1 kazandı. Maçın bitimine yakın tribün emniyet güçlerince boşaltılıp hakemler, sahadan çıkarıldı.


Tokat atan futbolcudan şikayetçi olan hakemler, ifade vermek üzere Gökçebey Emniyet Müdürlüğü'ne gitmek amacıyla polis otosuyla stattan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 11:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?