3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Garidiyanlar iftarda buluştu

Zonguldak Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli gardiyanlar ile cezaevi personeli iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte konuşan Cezaevi Müdürü Abdullah Demirci, "Paralı, bordrolu mahkumlar" olduklarını söyledi.


Zonguldak Polis Evi restaurantında verilen yemeğe, Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Alay Komutanı Hakan Temel Aksel, Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdullah Demirci, Beycuma Belediye Başkanı Hayati Açıkgöz, ceza evi gardiyanları ve cezaevi personeli katıldı. Yemekte konuşan Cezaevi Kurumu Müdürü Abdullah Demirci, kurumun stresli ve yoğun iş tüzüğü getiren bir ortamda olduğunu ifade ederek, diğer adli birimlerin kendilerine destek
olmasını istedi.

Paralı, bordrolu mahkumlar olduklarını anlatan Demirci, "Çalışmış olduğumuz infaz kurumu stresli ve yoğun iş tüzüğü gerektiren bir konumda. Bir noktada paralı, bordrolu mahkumlarız. Jandarma ve emniyetin de bizden aşağı kalır yanı yok ama en azından bir yıpranması mübeşşir. Ama bizde o da yok. Onun için çalışmış olduğumuz kurumun konumu açısından bu birlikteliğe her zaman ihtiyacımız var. Bu birliktelik sayesinde iletişim kanalları açık tutularak birbirimizi daha yakından tanıyacağız" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır da ellerinden geldiğince kendilerine yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Özbakır, gardiyanların ve cezaevi personelinin hangi şartlarda nasıl görev yaptığını iyi bildiklerini belirterek "Size elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.
Gardiyan ve cezaevi çalışanları diğer adli kurum sorumluları ile tanışma imkanı bulduğu için mutlu olduklarını ifade etti. Yemeğin ardından program sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 13:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?