3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gazetecilere mesleki seminer

Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenaur Stifung tarafından Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin de desteği ile Zonguldak’ta düzenlenen Meslek içi Eğitim semineri sona erdi.


Meslek İçi Eğitim seminerinin 46.’sı Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Bakacakkadı Beldesi’ndeki 100. Yıl Atatürk Tatil ve Hizmet Köyü’nde gerçekleşti. Seminere, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, Hukuk Danışmanı Fikret İlkiz, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Nurçay Türkoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Feyza Hepçilingirler, Basın İlan Kurumu İlan kontrol Hizmetleri Müdürü M. Nail Duran, Dünya Gazetesi Ankara Bölge Koordinatörü Taylan Erten, NTV Şef Kameramanı Mesut Dengibilgin, Gazeteci Tümer Argın, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ramazan Denizer, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, bazı daire müdürleri, Karabük, Bartın, Düzce, Bolu ve Zonguldak ile ilçelerden çok sayıda yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.


Seminerin son bölümünde NTV Şef Kameramanı Mesut Dengibilgin tarafından gazeteciler kamera kullanımı, kullanış şekilleri, kamera parçaları konusunda bilgilendirildi. Kamera eğitiminin ardından kapanış konuşmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç yaptı. Erinç, konuşmasında şunları kaydetti:
“Burada sizlerle olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Zonguldak’ta seminerlerimizin 46’sını gerçekleştirdik. Her ne kadar açılış konuşmalarına gelememiş olsam da, arkadaşlarım Vali Yavuz Erkmen’in, Rektör Bektaş Açıkgöz ile Belediye Başkanın güzel konuşmalar yaptıklarını ifade ettiler. Bu konuşmalar Zonguldak’a ve basınına verilen desteği göstermektedir. Bende Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak Zonguldak’a ayrı bir önem verdiğimizi dile getirmek istiyorum. Onun içindir ki, her ne kadar açılış konuşmasına katılamasam da, kapanış konuşmasına yetişmek için sabırsızlıkla yola çıktım. Meslek içi eğitim seminerine ilgi gösteren meslektaşlarımıza teşekkür ederim. Görüş, bilgi deneyim alışverişinde devamının geleceğini umut ediyorum. Unutmayınız ki, demokrasi ancak yerelden başlayarak çözümlenebilir. Yeniden birlikte olmak temennilerim ile hepinizi selamlıyorum.”


Kapanış konuşmalarının ardından seminere katılan gazetecilere törenle sertifikaları verildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 14:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?