3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gaziler barış için yürüdü

Zonguldak'ta "Barış İçin Gaziler Yürüyüşü" gerçekleştirdi.


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nca alınan karar doğrultusunda 2001 yılından itibaren her yıl 21 Eylül tarihinde yapılmakta olan "Uluslararası Barış Günü" kutlamalarının isminin "Barış İçin Gaziler Yürüyüşü" olarak değiştirilmesi nedeniyle Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi tarafından yürüyüş gerçekleştirildi. Madenci Anıtı önünden başlayıp Zonguldak Valiliği önünde son bulan yürüyüşe Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Zonguldak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ziya Açıl ve dernek
üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ayhan Taşkın, Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, madenciler ve Güneydoğu Terörle Mücadele Gazileri katıldı. Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtı önünde tören yapıldı.

Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Zonguldak Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi üyelerinden ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi Mustafa Tanoba törende konuşma yaptı. Bundan sonra her yıl 21 Eylül tarihinde derneğin genel başkanlığının talimatları doğrultusunda "Barış İçin Gaziler Yürüyüşü"nü gerçekleştireceklerini kaydetti. Tanoba, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca 2001 yılında "Uluslararası Barış Günü" bundan sonra "Barış Günü" adına düşmanlıklara şiddetsiz ve ateşkes günü olarak ara verilmesini onurlandırmak üzere tüm ulusları davet ederek kutlanması kararı alınmıştır. Her yıl 21 Eylül'de "Barış İçin Gaziler Yürüyüşü" adı altında yapılmakta olan programa Dünya Gaziler Federasyonu da destek vermektedir.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi olarak bizlerde genel başkanlığımızın talimatları doğrultusunda "Barış İçin Gaziler Günü" yürüyüşünü düzenlemiş bulunmaktayız" diye konuştu.
Zonguldak Valiliği binası önündeki törenin ardından gaziler ve beraberindekiler tören alanından ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 15:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?