3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gaziler Günü kutlama etkinlikleri

Zonguldak’ta 19 Eylül Gaziler günü düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.


Zonguldak Valilik binası önünde düzenlenen kutlama törenine Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, İl Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ziya Açıl, oda ve dernek başkanları ilköğretim öğrencileri, asker ve polisler katıldı.

Daha sonra Atatürk Anıtı önüne çelenk konulurken akabinde saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Törende konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ziya Açıl, gaziler gününde Atatürk’e gazilik ünvanının verilmesinin 86. yıldönümünü kutlamanın sevincini de yaşadıklarını kaydetti. “Gazilik Türk vatanseverliğinin Türk kahramanlığının yaşayan destanıdır. Gazi, bu destanı yazan kahramanın, şehit ise bütün ömrünü ve canını vatanı için feda ederek toprağa düşen bir mübarek yiğidin adıdır. Atam bize bıraktığın toprakları sonsuza kadar koruyacağız” dedi. Vali Ata ile beraberindeki protokol Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak şubesini ve Zonguldak Şehit Aileleri Derneği binasını ziyaret ederek, gazi ve şehit aileleri ile sahbet etti.


Vali Ata, şehit aileleri dernek binası olarak yapılması planlanan inşaata bir an önce başlanılmasını istedi. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz’da gerekli çalışmaların yapıldığını ancak mevcut alanın dar olması nedeniyle çalışmaların durduğunu ifade etti. Yorulmaz, kendi arazilerinin yanındaki hazine arazisinin birleştirilmesi halinde alanın büyütülebileceğini ve yapılacak binanın hem şehit ailelerine yakışacağını ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?