3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gazze'de yaşananlara anlamlı tepki

Zonguldak Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, Gazze’de yaşanan olayların anlatıldığı tiyatro gösterisi ilköğretim öğrencilerine ücretsiz olarak sergilendi.


Zonguldak Belediyesi’nin İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıya tepki amaçlı olarak düzenlenen etkinlikte Tiyatro DİVA ekibi tarafından “Savaş Düşlerimi Çaldı” isimli tiyatro eseri ilköğretim öğrencilerine ücretsiz olarak sergilendi. Yayla Sinema Salonu’nda dört matine halinde gösterime sunulan tiyatro, Fener İlköğretim ve Yayla İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. Yaklaşık bin 200 öğrencinin izlemiş olduğu tiyatro, önümüzdeki Çarşamba ve Perşembe günü de Bahçelievler ve Zonguldak İlköğretim Okulu öğrencilerine ücretsiz olarak gösterime sunulacak.


Bazı öğrencilerde duygularını pankart haline getirerek saldırıya olan tepkilerini dile getirdi. Öğrenciler açtıkları pankart arkadaşları tarafından alkışla desteklendi.
Belediye Kültür Müdürü Abdullah Bakır’da yapmış olduğu açıklamasında, bu tür organizasyonların sıklıkla devam edeceğini belirtti. Bakır, "Belediye Kültür Müdürlüğü olarak gerçekleştirmiş olduğumuz her etkinlikte belediye başkanımızın desteğini her zaman arkamızda hissettik ve hissetmeye de devam ediyoruz. Kendisine sizlerin huzurunda minnetlerimi sunuyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 19:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?