3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gemiciden para koleksiyonu

Alaplı ilçesinde yaşayan Bayram Güler, 15 yıl boyunca gezdiği ülkelerde para toplayarak bir koleksiyon yaptı.


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yaşayan Bayram Güler, gemide çalıştığı 15 yıl boyunca gezdiği birçok ülkenin parasını toplayarak koleksiyon yaptı. Her gittiği ülkeden bir para aldığını belirten Güler, 15 yılda 105 ülkenin parasını topladığını söyledi.

Bu huyunu Malezya'lı birinden aldığını anlatan Güler, elinde Vietnam, İran, Singapur gibi ülkelerin de paralarının bulunduğunu anlattı. Bunu bir hobi olarak yaptığını belirten Güler, sözlerine şöyle devam etti: "Gemide çalışıyor gittiğim ülkelerde para topluyordum. 15 yıldır para topluyorum. Malezya'da da böyle birini duydum.

Oda bizim Osmanlı paralarını biriktirmiş. Ondan esinlenerek bunları biriktirmeye başladım. Şu an Vietnam, Singapur, Kore, İran ve aklıma ismi gelmeyen birçok ülkenin paraları var. Artık emekliyim gemilere gitmeyi düşünmüyorum. Ama gidersem yine aynı şekilde para biriktirmeye devam edeceğim."


Karabey Yıldız isimli bir vatandaş ise Bayram Güler'in uzun yıllar para biriktirdiğini belirterek, yerli ve yabancı koleksiyoncuların ilgisini çekeceğini söyledi.
Bazı vatandaşlar da paraları merak ederek Güler'in yanına paralara bakmaya geliyor

İha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 12:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?