3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Genç Bakış öğrencilerle buluştu

Abbas Güçlü ile Genç Bakış Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde öğrencilerle buluştu.

Programın konuğu DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer ile birlikte DSP tartışıldı.
 

Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde düzenlenen Abbas Güçlü’nün hazırlayıp sunduğu Genç Bakışa konuk olarak Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer katıldı.


Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen Abbas Güçlü ile Genç Bakış programına Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Demokrat Sol Parti (DSP) İl Başkanı Nurhan Başoğlu, DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, dekanlar ve öğrenciler katıldı. DSP’den istifa eden Zeki Sezer Zonguldak Karaelmas Üniversite öğrencilerinin sorularını cevapladı. Sezer üniversite öğrencilerinin soruları üzerine siyasete DSP’de başladığını ve demokratik solcu olarak öleceğini söyledi.

Siyasetin bir meslek olmadığını bir görev alanı olduğunu ve bu görevin başarılı yapılması gerektiğini anlatan Sezer, görevin yapılamadığı dönemlerde ise istifa edilmesi gerektiğini ifade etti. Kendisine zorla kimsenin bir şey yaptıramayacağını ve kendisinin Bülent Ecevit’in öğrencisi olduğunu vurgulayan Sezer, “DSP bu seçimlerde kendisini gösterdi. Bizim yerel seçimlerimiz iki turlu değil ama seçimler iki turlu yapıldı. DSP çöküşte değil dimdik ayaktadır. Ben genel başkanlıktan gidiyorum, partimden gitmiyorum. Barajı aşsam gitmezdim. CHP ile biz işbirliği yaptık ama olmadı.

Bu yerel seçimlerde CHP’ye işbirliği teklifi ettim ama kabul etmediler. Partinin kapısını kapatıp anahtarı da onlara mı götürseydim, bunu çok beklerler. Anayasanın içinde değişmesi gereken maddeler vardır ve bunun oturulup konuşulması gerekir. Gerçekten laiklik İslamiyet yakışır. Bizler günah çıkarmak için Allah’a yalvarırız. İslamiyet laikliğe en yatkın dindir. Laiklik en çok İslamiyet yakışır. Laiklikte demokratiksizlik olmaz. Demokrasilerde veliahtlık olmaz. Ecevit’in de oy hakkı vardı ve beni desteklediğini söylemişti. Delege değilim oy veremeyeceğim. Delege olsaydım kime oy kullanırdım bilmiyorum. Ben doğrudan birisinin elini tutup da başkan yapmam. 45 gün içinde genel başkanlık belli olacak” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?