5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Genç girişimciler iş başında

Zonguldak’ta, gençlere kendi işlerini kurma imkanı veren Genç Girişimciler Geliştirme Programı’ konulu tanıtım ve motivasyon toplantısı yapıldı.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Zonguldak İşletme Geliştirme Merkezi tarafından, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım ve motivasyon toplantısına, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, KOSGEB Merkez Müdürü Yaşar Yıldırım, İKEDA Danışmanlık Şirketi görevlileri Bahri Aydın ve Ceyda Dayıoğlu, öğretim üyeleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Genç Girişimci Geliştirme Programı’nın tanıtıldığı toplantıda, İKEDA Danışmanları Bahri Aydın ve Ceyda Dayıoğlu tarafından girişimci olabilmenin yolları anlatıldı. Daha önceki genç girişimcilerden örnekler vererek, işyeri kurarken geçilecek aşamaları anlatan Yaşar Yıldırım, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum, istihdam sorunları, bunlara bağlı olarak gelişen sosyal sorunlar ve buna karşılık ülkemizin sahip olduğu genç nüfus potansiyeli göz önüne alındığında, gençlerin girişimciliğe yönlendirilmesi çok önemlidir. Bu programdaki amacımız, öğrencilerin kariyer planlaması yaptığı bir dönemde, alışılagelmiş alternatifler dışında, girişimciliği önlerine bir seçenek olarak sunarak, üniversiteli gençleri girişimciliğe yani kendi işini kurmaya yöneltmek ve bu girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını sağlamaktır. Öğrenciler bu program ile eğitim hayatlarındaki en iyi gerçekçi uygulamayı yaşama şansını bulacaklardır" dedi.

Programa katılabilme koşullarından, program sonunda yapılacak desteklere kadar olan zaman diliminde bir öğrencinin geçireceği süreçleri anlatan Yıldırım, öğrencilerin sorularına da cevap verdi.

zonguldak
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 08:28:29
Güncelleme :14 Aralık 2004 Salı 13:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?