5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Genç kızın yardım gözyaşı

Bu yıl içinde annesi ve babasını kaybederek öksüz ve yetim kalan bir genç kız, gözyaşları içerisinde kardeşinin eğitimi için kendilerine sahip çıkılmasını istedi. Babalarının 190 milyon lira maaşıyla ihtiyaçlarının yanısıra kardeşinin de okumaya çalıştığını anlatan Yasemin Göçenli için hayırsever bir komşusu tarafından yardım seferberliği başlatıldı.

Zonguldak’ın Kilimli Beldesi Güney Mahallesi Kestanelik Sokak’ta derme çatma bir evde oturan Yasemin Göçenli (17), bu evde annesi ve emekli olan babasının hastalık nedeniyle kendi kollarında can verdiğini söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Yakın akrabalarının da ailesini ve kendilerini istememesi nedeniyle tamamen sahipsiz kaldıklarını belirten Yasemin Göçenli’ye komşuları Hayriye Akbulut adında bir hayırsever vatandaş yardım elini uzattı.

Kardeşinin eğitimi için yardım isteyen Yasemin Göçenli, "Annem hastaydı. Doktorlar hastalığını bize söylememişti. Akşam anneme sarılarak uyumuştum. Sabah annemin kollarımda öldüğünü anladım. Babamda da nefes darlığı vardı. Annemin ölümünden bir kaç ay sonra babam da yine kollarımda öldü" dedi.

Komşuları Hayriye Akbulut’un kendileri için yardım seferberliği başlattığını anlatan Göçenli, okumak isteyen kardeşinin okutulmasını ve kendisinin de ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla iş verilmesini istedi. Başlatılan yardım kampanyasıyla evlerinin yeniden inşa edildiğini kaydeden Göçenli, "Hayriye Akbulut’un girişimleri ile evimize kanepe, çamaşır makinesi gibi yeni eşyalar alındı. Oturulmaz durumda olan evimiz yeniden inşa edilmeye başlandı. Bir sürü eksiğimiz var. Yakacak kömürümüz bile yok. Kardeşim Bayram, Endüstri Meslek Lisesi son sınıfta okuyor. Masraflarını karşılayamıyoruz. Üniversiteye girmeye hazırlanıyor. Masraflarını karşılamamız imkansız" diye konuştu.

Başlattığı yardım seferberliğinde destek gördüğünü belirten Hayriye Akbulut da, "Esnafları ve vatandaşları tek tek dolaşarak durumlarını anlattım. Toplanılan yardımlarla evin öncelikli ihtiyaçlarını aldık. Sonra da dışı, içi ve çatısının yeniden onarılması için çalışmalara başladık. Şu ana kadar yaklaşık 4 milyar lira kadar yardım topladık. Belediye Başkanı dahil herkes destek verdi. Evin eksiksiz hale gelmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için ilk etapta 10 milyar lira kadar daha yardıma ihtiyacımız var" diyerek hayır sever vatandaşların desteklerini beklediklerini söyledi.

Öte yandan, Yasemin Göçenli ve kardeşinin evin inşa çalışmalarının devam etmesi nedeniyle komşusu Hayriye Akbulut’un evinde kaldığı bildirildi.

zonguldak
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 12:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?