3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Genç öğretmenler and içti

Zonguldak’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilk olarak Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin tarafından Valilik önündeki anıt önüne çelenk konuldu. Çelengin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Düzenlenen törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Sergi Salonu’nda resim öğretmenleri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışı yapan Zonguldak Valisi Erdal Ata, Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ve Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin sergiyi gezdi.

Resim sergisinin ardından Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi. Törene Vali Erdal Ata, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Süleyman Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun ve öğretmenler katıldı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin konuşma yaptı.

Konuşmasında zor şartlar altında fedakarlık ve gururla görev yapan öğretmenleri kutlayan Girgin, Zonguldak’taki eğitim sorunlarının çözülmeyecek sorunları olmadığını söyledi. Girgin, “Yurdumuzun her köşesinde en zor şartlarda bile yılmadan, usanmadan onurlu ve gururlu bir mesleğin mensubu olması şuuruyla görev yapan fedakar öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması sizlerin üstün çalışmalarınıza bağlıdır. Başöğretmenimiz Atatürk’ün hepimize gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ve üzerine çıkma hedefini gerçekleştirmede, biz öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına daha fazla görev düşmektedir.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kere daha belirtmek isterim ki ilimizde ki eğitim sorunları çözülmeyecek, aşılmayacak sorunlar değildir. Bu nedenle günümüzde birey eğitiminde çok önemli görevler üstlenen öğretmenlerin çağın ilerisinde bir eğitim anlayışına sahip olmaları beklenmektedir. Gelecekte en büyük eserler öğretmenlerin güçlü ellerinde ve sevgi dolu yüreklerinde doğacak ve yaşayacaktır. Her başarı, sahibinin ürettiği bir şaheserdir. Başkasının eserini satın alabiliriz, ancak kimsenin başarısını satın alamayız. Bu sebeple başarıyı biz üreteceğiz, yavrularımızı geleceğe biz hazırlayacağız. Onları bilgi ve sevgi çeşmesinden kana kana biz içireceğiz. Onların kaderini fedakarlıklarımızla biz değiştireceğiz” dedi.

Konuşmasında Zonguldak’taki eğitim sorunlarına değinen Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak’ta öğrenci potansiyelinin fazla olması nedeniyle eğitimde birçok sorunlar yaşandığını kaydetti. Üstün gayret ve destekler ile eğitim sorunlarının aşılarak eğitim-öğretim kalitesinin yüksek seviyelere çıkacağına inandığını söyleyen Vali Ata sözlerine şu şekilde devam etti: “Her yüzyılda karanlığın, cehaletin, düşmanı, aydınlığın, bilginin, bilime olan inancın ve insanlığa özgü tüm yüce değerlerin mimarı öğretmendir. İlimizin yoğun öğrenci potansiyeli nedeniyle eğitimde birçok sorunların yaşandığını biliyorum. Ancak, sizlerin üstün gayretleri ve bizlerin de devlet olarak her türlü desteği ile bu sorunları aşacağımıza, eğitim öğretimin kalitesini daha yüksek seviyelere hep birlikte ulaştıracağımıza gönülden inanıyorum.”

Konuşmaların ardından koro eşliğinde Öğretmen Marşı ve müzik dinletisi sergilendi. Resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 24 Kasım 2007- 24 Kasım 2008 tarihleri arasında emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaket verildi. Adaylığı kalkıp yeni mesleğe başlayan öğretmenler Türk Bayrağı’nı açarak mesleğe giriş yemini yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 16:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?