3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gençler Çin'i protesto etti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan olaylara tepki gösteren gençler, Çin Bayrağı'nı yaktı.


Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan olaylarda Uygur Türklerinin katledilmesine tepki gösteren Büyük Birlik Partisi, Ülkü Ocakları, Türk Eğitim-Sen ve Ereğli Meydan Gurubu'ndaki gençler, Ali Molla Camii'nde toplanarak Cuma Namazı sonrası eylem yaptı. Çin'de yaşanan olaylara tepki gösteren gurup açıklama yaptıktan sonra Çin Bayrağı'nı yaktı. Gurup adına açıklama yapan Sertan Kuzu, bugünün milli bir yas günü olduğunu belirterek, Uygur Türklerinin asla yalnız olmadığını ve büyük bir milletin
kıymetli bir parçası olduğunu söyledi. Kuzu, "Uygur Türkleri zulmün ve esaretin pençesinden nice evladını yitirmiş ve yitirmeye devam etmektedir. İbadet etmeleri yasaklanmış camiler kapatılmıştır. Bağımsızlık uğruna bugün sokaklara dökülenlerin mücadelesi insanca yaşayabilmek ve Türk kalabilmek içindir.

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası camia tarafından dünyada insan haklarına yönelik çeşitli çözümlerin arandığı iddia edilmektedir. Ancak Uygur Türklerinin yıllardır yaşadığı zulme bugün Irak'ta, Telafer'de, dün Bosna'da, Çeçenistan ve Karabağ'da yaşanan insanlık dramlarına sağır kalan bir uluslararası samimiyetsizlikten söz etmek mümkündür. Bu samimiyetsizlik 'Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur' sözünün doğruluğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Bu sözü kullandığımızda bizi faşistlikle yaftalayanlar bu durum karşısında ne denileceğini nasıl karşı çıkılacağını bize göstermelidirler. İnsan haklarından, özgürlükten, demokrasiden bahsederek sokaklarda Türkiye aleyhtarı gösteriler yapanlar bugün nerdeler? Lakin onlar için Türk'ün haksızlığa uğradığını veya katledildiğini söylemek ne Nobel kazandırır ne de Soros'dan nemalanmayı. Türkiye, Türk milletinin ebedi vatanının koruyan bir varlık olduğu kadar Türklüğün umudu ve koruyucusudur. Bugün büyük devlet olabilmenin ölçütü varlığına sahip çıkabilmekle mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bütün kurumlar bu ölçüte göre hareket etmelidir. Bugün milli bir yas günüdür. Bugün milli bir davanın yeniden hatırlanması, zulme karşı dik durma günüdür.
Uygur Türkleri asla yalnız değildir. Büyük bir milletin kıymetli bir parçasıdırlar. Türk gençliği ezilen Türk devletlerinin takipçisi olmaya devam edecekler ve bu doğrultuda hesap gününü bekleyeceklerdir" dedi.


Gençler basın açıklamasının ardından Çin bayrağına benzin dökerek yaktı. Ardından slogan atan gençler olaysız şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 17:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?