3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gençlere mesleki eğitim çağrısı

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yapılan açıklamada gençlere mesleki eğitim çağrısında bulunuldu.


Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi’nden yapılan açıklamada, Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem kayıtlarının 1 Temmuz 2008 tarihinde başlayıp 26 Eylül 2008 tarihine kadar devam edeceği kaydedildi. Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, gençlerin mesleki eğitim sonunda gençlerin işyeri sahibi olabileceğini söyledi.

Coşkun, “Gençler, herhangi bir sebepten dolayı örgün eğitimden ayrılmış olabilir, ülkemizin ve kendi geleceğiniz için mutlaka bir mesleki eğitimi sonunda hayata atılıp meslek edinen teknolojik gelişmelerde yerine alınan binlerce kalfa, usta işyeri sahiplerinden biri olabilir. Gençler, hızlı sanayileşen ülkemizin çırak kalfa usta ve usta öğreticileri olun. 19 yaş üstü çalışanların mesleki eğitim merkezine devam etmeleri halinde Sosyal Sigortalar Kurumu’na ödenen primlerin devlet tarafından ödenecektir. Mesleki Eğitim Merkezi’ne devam ederken açık lise veya akşam açık mesleki liselerine devam edebilirsiniz. Mesleki Eğitim Merkezi’ne devam edenler sosyal güvence altına alınacaktır. Başvuran öğrencilere ilgi alanlarına göre Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yönlendirilmelerinde yardımcı olunulacaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 17:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?