3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gezici aşevi Zonguldak’ta

Ramazan Ayı nedeniyle Zonguldak’a gelen İHH Yardım Vakfı iftar çadırının yanına kurduğu tırda vatandaşlara yemek dağıttı.
Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Esnafı tarafından bu yıl 4. kez kurulan iftar çadırına gelen vatandaşlara Zonguldak’a gelen İHH İnsanı Yardım Vakfı tarafından yemek dağıtıldı. Vatandaşlar aldıkları yemeklerle çadırda oruç açtı. İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Ensar Kılıçoğlu, Zonguldak Temsilcileri Dr. Salih Merdiven ve Mevlüt Kesün yemek dağıtılırken vatandaşlara yardımda bulundu.

Daha sonra Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca’da çadıra gelerek vatandaşlarla sohbet edip İHH İnsani Yardım Vakfı’na teşekkür etti. Vakıf Başkan Yardımcısı Ensar Kılıçoğlu, vakfın kuruluşu ve hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Kılıçoğlu, “İHH İnsani Yardım Vakfı 1999 yılında kuruldu. Kurucusu ise İstanbul’da Avukat olan Bülent Yıldırım’dır. Bu gün 65 ülkede yardımlarımız devam ediyor. Gezici aşevi ile Türkiye’nin 18 ilinde iftar yemeği düzenliyoruz. 21 ilde yetimlere yardım yapılmaktadır. Kumanya dağıtımı yapılmakta, 65 ülkede de çeşitli yardımlar yapmaktayız. Gebze, Yalova ve Kadir Gecesi de İstanbul’da son iftarı yapacağız” diye konuştu.


İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Kılıçoğlu’na teşekkür eden Belediye Başkanı Secaattin Gonca ise, “Bu gün Zonguldaklılarla birlikte çadırda iftar açarken İHH Vakfı tarafından iftar malzemeleri ve yemekleri hazırlandı. İHH Vakfı’ndan emek verenlere teşekkür ediyorum. Bizlerde sonraki dönemlerde de bu güzelliklerin devam edeceğine inanıyorum” dedi.


Ayrıca çadırın önüne kurulan stantda 6 yaşındaki Sümeyye Çebe isimli küçük bir kız babası Murat Çebe ile vakfın el ilanlarını dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 17:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?