3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Gırtlak kanseri hastadan şikayet!

Gırtlak kanseri ile mücadele eden Sabri Candaş, konuşmasına ve nefes almasına yarayan protez cihaz için devletin kendilerin para istediğini ileri sürerek, Başbakan Erdoğan’dan yardım istedi.


Zonguldak’ta oturan emekli Emniyet Müdürlüğü bekçisi Sabri Candaş (72), yaklaşık 15 aydır, gırtlak kanseri ile mücadele ediyor. Nefes alıp verebilmesi ve konuşabilmesi için boğazına delik açılan Sabri Candaş, boğazıa takılan troc hekanüle grose ismi verilen protez bir cihazı kullanmaya başladı. Bu cihazın yenilenmesi için SGK’ya müracat ettiğinde kendisinden para istendiğini ileri süren Candaş, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan yardım istedi.

Başbakan Erdoğan’a seslenen Candaş, “Emekli memur ne kadar para alır ki, ürünün parasını ödeyebilsin. Yıllardır hastalıkla mücadele ediyoruz, ekonomik olarak zaten yıprandık. Geçinmekten bile aciziz. Ramazan ayı, geliyor, cebimde param yok. Nasıl bu ürünün parasını vereceğim. Başbakanım kanserli hastalarının hepsinin bu tür ürünlere ihtiyacı var. Bu ürünlerin parası bizden kesilmesin” dedi.


Ayrıca Candaş, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da, mağdur hastalar yerine ciddi bir tavırla anlaşmalı olarak boşanıp da, anne ve babasının maaşını haksız yere yiyenlerle uğraşmasını istedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 11:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?