3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS Başkanlar Kurulu toplandı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Sendika Genel Merkezi’nde toplandı.

Genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısına GMİS Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileri katıldı. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nun basına açık bölümünde bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, “Türkiye’nin yoğun gündemine rağmen Başbakanımızı Zonguldak’a getirdik. Başbakanımız bir ilki gerçekleştirdi ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde maden ocağına inerek, yerin 560 metre altında üretim yapan arkadaşlarımızla birlikte kömür kazdı. Bir ilki gerçekleştiren ve bu davranışı ile bizi onurlandıran Başbakanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Gazetecilerin Sorularını da yanıtlayan Denizer, bir soru üzerine 24 Temmuz Perşembe günü, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’le görüşeceklerini, işçi alımlarıyla ilgili ayrıntıların ise bu toplantının ardından büyük olasılıkla önümüzdeki hafta içinde netleşeceğini söyledi. Denizer şöyle konuştu:
“Başbakanımızın 1 Temmuz 2008 tarihinde Zonguldak’a gelişi sonrasında ilk Başkanlar Kurulumuzu yapıyoruz. Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzun, birinci gündem maddesi, Başbakanımızın ziyaretinin değerlendirilmesi ve TTK’ya işçi alımı için önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmaları planlamaktır. Daha sonra, her zaman olduğu gibi işyerlerimizdeki sorunları ele alacağız ve bölgemizdeki gelişmeleri değerlendireceğiz. Bu konuları tartışırken, doğal olarak bizi de etkileyen ülkemizdeki gelişmeleri değerlendireceğiz.”

İŞÇİ ALIMI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

“Başbakanımız ocaktan çıktıktan sonra madenci elbisesi ile bir konuşma yaparak, TTK’ya 3 bin gruplu işçi alınacağını açıkladı. TTK Genel Müdürlüğü, işçi alımını en kısa zamanda gerçekleştirmek için ilgili Bakanlıklar nezdinde çalışmalarını sürdürüyor. Biz de Genel Maden İşçileri Sendikası olarak bu süreci hızlandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

KATKI VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Genel Maden İşçileri Sendikası’nda göreve geldiğimiz gün, en önemli hedefimiz olarak belirlediğimiz TTK’ya işçi alınması konusunda önemli bir aşama kaydettik. Türkiye’nin taşkömürü ihtiyacını ve TTK’nın işçi açıklarını her fırsatta dile getiren, Zonguldak’ta görev yapan tüm siyasi parti temsilcilerine, demokratik kitle örgütlerine, meslek odalarımıza, dernek yöneticilerimize, gazeteci arkadaşlarımıza ve katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Tüm Zonguldak’ın önümüzdeki süreçte de aynı desteği vereceğine yürekten inanıyoruz. TBMM Başkanımız Sayın Köksal Toptan’a, çok değerli milletvekillerimize, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Hilmi Güler’e, Türk-İş Genel Başkanımız Sayın Mustafa Kumlu’ya, Türk-İş Genel Mali Sekreterimiz Sayın Ergün Atalay’a da şükranlarımızı sunuyorum.

TÜRKİYE’DE OLAĞANÜSTÜ GELİŞMELER YAŞANIYOR

Türkye’de olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Bir yanda, çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapmış ve yapmakta olan farklı görüşlere sahip kişileri içine alan bir Ergenekon soruşturması, diğer yanda, bugün ülkemizi yöneten ve tek başına iktidar olma başarısını göstermiş bir partinin kapatılması davası var.

Her iki davanın sonuçları ne olursa olsun bugün yaşadığımız süreç, Türkiye’de birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yaralanmasına ve toplumun kamplaşmasına yol açıyor. Türkiye enerjisini boşa harcayarak hem ülkenin gelişmesi, kalkınması ve halkımızın refah seviyesinin yükseltilmesi yolunda zaman kaybediyor, hem de bölgedeki ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip edemediği için ülkemiz adına ağırlığını ortaya koyamıyor. Dünyanın enerji merkezinde bulunan Türkiye, dünyada önde gelen devletlerin ve şirketlerin kıyasıya enerji rekabeti içinde bulunduğu bir dönemde, kendi içinde boğuşup duruyor.

ABD’den başlayan ve diğer ülkeleri de etkilemesi beklenen bir ekonomik kriz için tüm ülkeler kendince önlemler alırken Türkiye ekonomik krizi tetikleyecek tartışmaların içine sürükleniyor. Türkiye biran önce bu sürecin dışına çıkmak durumundadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devleti olarak, Yasama, Yargı ve Yürütmenin bağımsızlığı temelinde tüm kurum ve kuruluşlarıyla uyum içinde çalışmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Tüm ulusun birlik ve beraberliği ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyeti yakalama yolunda, Yurtta barış, dünyada barış anlayışı içinde kendi politikalarını hayata geçirmeli ve hiçbir gücün kendisine başka politikalar dayatmasına izin vermemelidir.

ÜRETİM EKONOMİSİNE AĞIRLIK VERİLMESİNİ İSTİYORUZ
Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak herkesi, Türkiye’de birlik ve beraberliği bozacak davranışlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Türkiye’nin biran önce üretim ekonomisine ağırlık vermesini istiyoruz. Tüm işyerlerinde çalışma barışının korunmasını istiyoruz. Sendikalara üye oldukları için işten atılanların tekrar işe alınmasını istiyoruz. İstanbul’da Belediye işçilerimize karşı uygulanan şiddeti protesto ediyor, sendika ile işverenin görüşerek sorunların masa başında çözülmesini istiyoruz. Kıdem tazminatının kaldırılmasına ilişkin çalışmalardan vazgeçilmesini ve keyfi işten çıkarmalara son verecek yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması yolunda önemli bir adım olan sendikal örgütlenmelerin sağlıklı olarak yapılabilmesi için örgütlenme önündeki yasal engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Biz, Türkiye’nin biran önce gerçek gündemine dönmesini, işsizlik ve hayat pahalılığı sorunlarına çözüm üretilmesini istiyoruz. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu olarak, bütün bu gelişmeler ışığında, TTK ve MTA işyerlerindeki durumu,
Zonguldak ve bölgemiz ekonomisinin gelişmesi, sosyal hayatın canlandırılabilmesi için yapılması gerekenleri tartışacak ve üzerimize düşenleri en iyi şekilde yapabilmenin yollarını ele alacağız.”
BAKAN ŞİMŞEK İLE GÖRÜŞECEĞİZ” 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, bir soru üzerine TTK’ya işçi alımı için Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile 24 Temmuz Perşembe günü bir toplantı yapacaklarını belirterek, “Başbakanımızın TTK’ya işçi alımı müjdesinin ardından çalışmalar hemen başlatıldı. 24 Temmuz Perşembe günü saat 09.30’da, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanımız Mehmet Şimşek ile Genel Maden İşçileri Sendikası’nı temsilen ben, TTK Genel Müdürümüz ve milletvekillerimizin de katılacağı bilgilendirme adı altında bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantının ardından büyük bir hızla işçi alımlarının gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.

ÜRETİMİ ARTIRMA SÖZÜ VERDİK”
Bin 500 + bin 500 işçi alımının ardından üretimin artacağını belirten Denizer, “1 yıl içinde TTK’nın üretimini 3 milyon tonlara çıkarmamız gerekiyor. Üretim arttıkça işçi alımlarının devamı da gelir. Sayın Başbakan’a işçi alımı gerçekleştirilirse üretimi artırma sözü verdik” dedi.

İşçi alımının ne şekilde gerçekleştirileceği yönündeki bir soruya Denizer, “Biz Başbakanımızı Zonguldak’a getirdik, işçi sözünü aldık. Bundan sonra görev Bakanlığımıza ve TTK Genel Müdürlüğü’ne düşüyor. Öyle sanıyorum ki yine 2006 yılında gerçekleştirilen işçi alım şekli uygulanacak. Perşembe günü yapacağımız toplantının ardından önümüzdeki hafta içinde bu da netleşir” şeklinde yanıt verdi. İşçi alımının müesseselere dağılımının daha önce alınan raporlara göre belirleneceğini belirten Denizer, “TTK Genel Müdürlüğü bu konuda da çalışıyor. Nerede ne kadar işçi lazımsa alınacak işçilerin dağılımı da ona göre belirlenecek” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 16:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yasin IP: 88.224.145.xxx Tarih : 21.07.2008 23:23:57

biz senin rahmetli abinide biliyoruz ramazan bey. allah rahmet eylesin ama yaptığınız tek şey iktidar partisi dalkavukluğu bu kadar da aşikar yapılmaz ki bu işçiyide zonguldak ıda mahvettiniz tv lere çıkıpta işçinin hakkını korumak için söylediğiniz sözler sadece laf. zaten sırf laf için orada değilmisin?