3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS başkanlar kurulu toplandı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, genel sendika genel merkezinde toplandı.
Genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısına GMİS Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileri katıldı. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nun basına açık bölümünde bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer:
“TTK’ya işçi alımı için hazırlanan kararname 30 Temmuz’dan önce bakanlar kurulunun imzasına açılmasına rağmen tamamlanamadı. Bildiğiniz gibi bir kamu kuruluşu olan TTK’ya KPSS uygulamasının dışında kendi özel şartlarına göre işçi alımı yapılacağı için özel bir karar gerekiyor. Bir önceki dönemden tecrübe sahibi olduğumuz için bu kez alım süreci daha hızlı ilerleyecektir. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ve Genel Maden İşçileri sendikası olarak gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. İşçi alımının biran önce gerçekleştirilmesini istiyoruz. Aynı şekilde MTA’daki işçi açıklarının giderilmesi, ülkemizde yeni kaynakların tespiti için MTA’nın etkinliğinin artırılmasını istiyoruz. Yeni işe alınan 100 arkadaşımız işe başladı ve yeni bir heyecan yeni bir moral getirdiler. Ama herkes biliyor ki, MTA’nın ülke genelinde görev yaptığı bölgelerde işçi açıkları var.”


TÜRKİYE BİR AN ÖNCE KENDİ KAYNAKLARINI KULLANACAK DURUMA GELMELİDİR
Türkiye’nin bir an önce kendi kaynaklarını kullanacak duruma gelmesi gerektiğini belirten Denizer, “Irak’taki ve Ortadoğu’da ki gelişmeleri özellikle komşumuz İran üzerine yapılan hesapları dikkatle izlerken bu kez de Kafkasya’da yeni sorunlar ortaya çıktı ve Gürcistan ile Güney Osetya ve Rusya arasında küçük çaplı da olsa bir savaş yaşandı. Hepimiz biliyoruz ki, bu sıcak gelişmenin özünde de enerji kaynaklarının kullanımı sorunu var. Ekonomik olarak gelişen ve büyüyen Rusya, yakın çevresindeki enerji kaynaklarının ABD ve AB ülkelerinin inisiyatifine geçmesine karşı çıkıyor. Açıkça görülüyor ki, bizim merkezinde olduğumuz bu bölgede, henüz taşlar yerine oturmadı ve kısa sürede oturacak gibi de görülmüyor. Küçük bir kıvılcım bizi ateş çemberinde bırakabilir. Daha şimdiden ekonomik olarak bunun sıkıntısını çekiyoruz ve enerji harcamalarımız hızla artıyor. İşte bunun için diyoruz ki, Türkiye biran önce kendi kaynaklarını kullanacak duruma gelmelidir. Petrol, doğalgaz, rüzgar ve su kaynakları açısından daha fazla zamana ihtiyaç var ama özellikle TTK açısından bakıldığında en kısa sürede taşkömürü üretimini artırmak mümkündür. Kömür fiyatları da hızla artıyor ve alıcılar hem TTK’nın hem de özel sektörün kapısında bekliyor.”
TTK’YA YENİ YATIRIMLAR İÇİN 25 MİLYON YTL AYRILDI
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na yeni yatırımlar için 25 milyon YTL ayrıldığını vurgulayan Denizer konuşmasını şu şekilde tamamladı:
“Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne yeni yatırımlar için 25 milyon YTL kaynak ayrıldı. Sayın genel müdürümüz bunu 10 milyon YTL daha artırmaya çalışıyor. Ama biz üzülerek görüyoruz ki bu yatırımlar içinde yeni lavuar yatırımları yok. Kurum Karadon, Armutçuk, Amasra’da ihaleye çıkarak kömür yıkama işini özel sektöre vermek istiyor. 1 Eylül’de Karadon, 8 Eylül’de Armutçuk ve Amasra lavuarları için teklifler değerlendirilecek.”

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 18:22:52
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 18:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?