3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS Genel Kurula hazırlanıyor

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, 29 Kasım’da gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul öncesinde adaylığını açıklayan Genel Sekreter Mustafa Dağlıoğlu’nun düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği sözler nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.


GMİS Genel Sekreter Mustafa Dağlıoğlu’nun kongreye 3 gün kala yaptığı açıklamaların şaşırtıcı olduğunu belirten Denizer, “Mustafa Dağlıoğlu’nun listemizden aday gösterilmeyeceğini öğrenmesinin ardından gösterdiği fevri tavrı anlayışla karşılıyoruz.

Son üç güne kadar her şart altında bizleri destekleyeceğini beyan eden, işyerlerinde düzenlediğimiz toplantılarda da bu kararını net bir biçimde ifade eden Dağlıoğlu’nun listemizden aday gösterilmemesi kararı, bize değil kendi bölgesi olan Merkez Şube’nin üst kurul delegelerine aittir. Merkez Şubesi’nin üst kurul delegeleri, bir değerlendirme toplantısı yapmışlar ve büyük çoğunluğunun oyları ile aday gösterilmemesi yönünde karar almışlardır.


Dağlıoğlu’nun basın açıklamasını yaptığı 26 Kasım 2008 günü saat 10.00’a kadar kendisiyle beraberdik. O da bize destek olacağını belirtmişti. Ancak Saat: 12.00’de bir basın toplantısı düzenleyerek hakkımızda hiç de hoş olmayan iddialarda bulundu. Durumu anlamakta zorluk çekiyoruz. Anlaşılacağı gibi sayın Dağlıoğlu’nun aday gösterilmemesinde benim her hangi bir kararım yoktur.

Kararı, Dağlıoğlu’nun kendi delegeleri vermiştir. Biz de doğal olarak delegelerin verdiği karara uyduk” dedi.
Sendikadan avans aldığı iddialarının yeni olmadığını, bu iddialara da gerekli cevapları verdiğini, ancak Genel Sekreter Mustafa Dağlıoğlu’nun, sanki yeniymiş gibi basın toplantısında önceki iddiaları tekrarladığını belirten Denizer, “Başımız dik, alnımız açık. Bizim madenciye veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Bunu maden işçilerimize anlattık. Olağanüstü Genel Kurulda da delegelerimize anlatacağız. Sendikamızın daha fazla yıpratılmaması için tüm konuların Olağanüstü Genel Kurulda tartışılması gerektiğinin doğru olacağına inanıyoruz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 12:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?