3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS toplu sözleşmelere hazırlanıyor

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işyerlerinde çalışanları ilgilendiren 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ve Maden Tetkik Arama Kurumu (MTA) işyerlerinde çalışanları ilgilendiren 13. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için çalışmalarına başladı


GMİS, 1 Ocak 2009 - 31 Aralık 2010 tarihlerini kapsayacak olan sözleşmelerin görüşmeleri için hazırlanacak TİS taslaklarının hazırlanmasında çalışanların görüş ve önerilerine de yer verebilmek amacıyla anket çalışması yapıyor. Anketler, her üyeye ulaşacak şekilde TTK ve MTA işyerlerine dağıtıldı.

TTK ve MTA çalışanlarına yönelik ayrı ayrı hazırlanan anket formlarında Sendika üyesi işçilere toplu iş sözleşmelerine yönelik çeşitli sorular soruluyor, görüş ve önerilerini belirtmeleri isteniyor. İşveren Temsilcisi Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) ile GMİS arasında 1 Ocak 2009 tarihinde başlayacak TİS görüşmeleriyle ilgili bilgi veren GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, “İşçi arkadaşlarımıza dağıttığımız anket formlarını önümüzdeki hafta toplayacak ve oluşturacağımız bir komisyon ile arkadaşlarımızın görüş ve önerilerini değerlendireceğiz.

Toplu İş Sözleşmesi için yapacağımız görüşmelerin her aşamasında üyelerimize ve kamuoyuna bilgi vereceğiz. Her dönem olduğu gibi bu dönemde de, işyerlerinde toplantılar düzenleyecek, kararı üyelerimizle birlikte alacak ve sözleşmeyi işçi arkadaşlarımızla birlikte tamamlayacağız” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 16:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?