3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS TTK'da mülakatları izledi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 3 bin guruplu işçi için düzenlenen mülakatları yerinde izledi.


TTK Kozlu Müessesesi’ni ziyaret eden GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, Genel Sekreter Mustafa Dağlıoğlu, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam ve Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, işçi adaylarına başarı dilediler. Ziyarette GMİS Kozlu Şube Başkanı Erol Bilgin ile şube yöneticileri de hazır bulundu.


TTK Kozlu Müessesesi Müdürü Kazım Eroğlu ile birlikte işçi adaylarının çeşitli sorularını yanıtlayan GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, işçi adaylarına hitaben bir konuşma yaptı. Denizer, “Müracaatlar biraz fazla. Biz kazma kazabilecek, ocağa girip çalışabilecek arkadaşlarımızı arıyoruz. Bu nedenle böyle bir mülakat uygulaması yapılıyor. Kazanacak olan arkadaşlara şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Ama kazanamayanlar da üzülmesin, alınacak arkadaşlarımızla üretimi arttırdığımız sürece işçi alımları sürecek. Kazanan ve ocağa girecek olan arkadaşlarımız işlerine iyi sarılacaklar. Ve bugün işe giremeyen arkadaşlarımıza yardımcı olacaklar. Çünkü, Başbakanımız nasıl buraya 3 bin işçi alımına karar verdiyse, üretim arttıkça yeniden işçi alınacak. 2009 yılında da 500 + 500 işçi daha kuruma alınacak” dedi.


ÜZÜLMEZ’E DE GİTTİ
GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, Kozlu Müessesesi’ndeki mülakatları izlemesinin ardından TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde yapılan mülakatları da takip etti. Üzülmez Müessesesi’ne gerçekleştirilen ziyarete Denizer’in yanı sıra Genel Sekreter Mustafa Dağlıoğlu, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ramis Muslu ve Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş da katıldı. TTK Üzülmez Müessese Müdürü Recep Danacıoğlu ve müessese yöneticileri ile bir süre sohbet eden Denizer’in ziyaretinde GMİS Üzülmez Şube Başkanı Kemal Çubukçu ve şube yöneticileri de hazır bulundu. Burada da işçi adaylarına hitaben bir konuşma yapan GMİS Genel Başkana Ramazan Denizer,“Kuruma ait işyerlerimizde kazılmaya hazır kömürümüz var. Bu çalışmayı kurum yöneticileriyle birlikte yaptık. Bu nedenledir ki ocağa girip kömür kazabilecek arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Mülakat uygulamasının nedeni budur. 37 bini aşkın insanımız işe girebilmek için başvurdu. 1160 üniversite mezunu arkadaşımızın da başvurusu var. Bu tablo bölgemizdeki işsizliğin boyutlarını ortaya koyuyor. Mülakatları kazanan arkadaşlarımız kuraya tabi tutulacaklar ve 1 Ocak 2009 tarihinde işbaşı yapacaklar. İyi bir ücretle çalışacaklar. Alınacak 3 bin işçiyle yıllık 1 milyon 700 bin ton kömür üretimini arttırmalıyız. Üretimi artırdığımız sürece TTK’ya da işçi alımları sürecektir. Biz bu sözü aldık. Kazanan arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun. Kazanamayan arkadaşlarımız da ümitlerini yitirmesinler” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?