3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS'den protokole iftar yemeği

GMİS tarafından Zonguldak protokolüne geleneksel iftar yemeği verildi.


Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer tarafından Zonguldak protokolüne iftar yemeği verildi.

Deniz Kulübü'nde gerçekleştirilen iftara, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turhan Aslan, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri, sendika temsilcileri ve çok sayıra seçkin davetli topluluğu katıldı.

İftar ilk olarak Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut'un okuduğu dua ile açıldı. Yenilen yemeğin ardından konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, işçi alım ilanlarının 22 Eylül'de asılacağı müjdesini verdi. Başbakan'a işçi alımı konusunda teşekkür eden Ramazan Denizer, “Bu mübarek günde Genel Maden İşçileri Sendikası'nın geleneksel olarak düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katılmanızdan ve bizleri yalnız bırakmadığınızdan hepinize çok teşekkür ediyorum. Tabi ki bu iftar yemekleri her zaman olduğu gibi bizleri birbirine kaynaştırıyor. Sevgi, barış ve dostluk içinde Zonguldak'ın birlik beraberlik içinde olmasını sağlıyor. Onun için ben hepinizi çok teşekkür ediyorum.

Bugün de programımız Ankara'da ki Zonguldaklılar Derneği yemeği ile çatıştığı için Sayın Meclis Başkanımız Köksal Toptan ve Zonguldak Milletvekillerimizin Ankara'daki Zonguldak, Bartın ve Karabük Platformu tarafından düzenlenen yemeğine katılmak zorunda kaldılar. Onların hepinize sevgileri ve saygıları var. Bunu belirtmek istiyorum, Özellikle söylerdiler. Biz çok mutluyuz çünkü hepimiz bir aradayız. Bu birliktelik olduğu sürece TTK, ben her zaman söylüyorum, beni ilgilendiren konuyu her platformda konuşmasını seven bir kişiyim.

TTK'ya alınacak bin 500 artı bin 500 işçinin alınma zamanı geldi artık. Sayın Genel Müdürümüz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde de ayın 22'sinde ilanlar asılacak. Nasıl alınacak ilanlarla beraber basın aracılığıyla kamuoyuna bildireceğiz. Bu işçi alımlarının sağlanmasında ve Zonguldak'a Başbakan'ın gelmesinde kimin katkısı varsa herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu bizim için çok önemliydi. Birilerine Başbakan'ın buraya 3 bin işçi almasıyla beraber cevabını çok net şekilde verdi. Biz ilk geldiğimiz günden beri bu işçilerin alınacağını söylemiştik. Oysa benim için 'Bu ocaklar kapanacak, sen doğru konuşmuyorsun ve kendini kurtarmaya çalışıyorsun' dediler. Burada kendimizi kurtarmaya çalışacak ne var bilmiyorum. Ben geleli 14 ay oldu ve ben hiç yalan konuşmadım. Ben Sayın Başbakan'dan aldığım haberleri, soruyordum kendisine ben bu söylediklerini Zonguldak kamuoyuna açıklayabilir miyim diye, o da bana açıkla diyordu. Bende açıkladım. Bu hususta katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Zonguldak'ın böyle olmasını istiyoruz” dedi.


“SİYASETİ SANDIKTA YAPALIM, BİZİM İSTEDİĞİMİZ TEK ŞEY BU”
Birlik beraberlik çağrısı yapan Denizer, siyasetin sandık başında yapılmasını istedi. Denizer, “Sayın Valimiz yeni görevi geldiler ve inşallah Zonguldak'ı kucaklamaya başladı. Zonguldak'ı tanımaya başladı. Bu hafta Sayın Köksal Toptan beyin iftarında beraber olduk. Yarısı günde Sayın Cumhurbaşkanımızın iftarına katıldık. Çok güzel geçti. Her şey birlik ve kaynaşma içinde. Sayın Meclis Başkanımız orada bize güzel bir müjde de verdi. Filyos'un Zonguldak'a serbest bölge yatırımlarının açıldığını söyledi. Bunlar Zonguldak için güzel şeyler. Bunların olabilmesi içinde gelin kırıcı olmayalım.

Birbirimizi kıracak işler yapmayalım. Zonguldak için yapılması gereken ne varsa hep birlikte yapalım. Siyaseti sandıkta yapalım, Bizim istediğimiz tek şey bu. Biz Zonguldak'ta siyaset yapmamak için elimizden gelini yapıyoruz. Ha bize siyasi davranana da biz cevap vermezsek o da bize yakışmaz. Onun için ben öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz işçi aldıracağız. Sayın Valim, Sayın Genel Müdürümüze söz veriyoruz, inşallah o işçiler işe başladığı vakit, üretimi de Sayın Başbakanımızın istediği düzeye çıkartıp ileriki günlerde bu TTK'nın kapanmayacağını bu TTK'nın kapatılmayacağını herkese hep beraber göstereceğiz. Siz işçi alın kömürü çıkarmayı bizlere bırakın. Ben hepinize saygılar sunuyor ve geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?