3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS'e ziyaretler devam ediyor

Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) kutlama ziyaretleri devam ediyor.


Yeni yönetimin seçilmesinin ardından Genel Maden İşçileri Sendikası'na ziyaretler devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Kamusen İl Temsilcisi Salih Alemdar ve Kamusen'e bağlı sendikaların şube başkanları, KESK Şubeler Platformu, Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, eski Zonguldak Belediye Başkanı Yüksel Aytaç, Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün, Maden Mühendisi ve Belediye Başkan adayı Fikret Zaman, muhtarlar, işadamı Nizamettin Sarıer, İsmail Toptan, Mehmet Apaydın, İş Bankası Zonguldak Şubesi yöneticileri, merhum Şemsi Denizer'in eşi Şennur Denizer, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu'yu makamında ziyaret ettiler.
Ziyaretlerde GMİS Genel Merkez Yöneticileri de hazır bulundu. Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, GMİS yönetimine yeni seçilenleri kutlamak ve Zonguldak-Ankara Büyük Yürüyüşü'nün 18. yıldönümünde maden işçisine desteklerini bildirmek amacıyla ziyarette bulunduklarını söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, “GMİS'in Zonguldak ve bölgemiz için ayrı bir önemi olduğunu biliyoruz. 1990'lı yıllar başta olmak üzere bugüne kadar diğer sendikalarımızla omuz omuza mücadele ettik. Bu başarıya birlikte inşa ettik. Bu mücadele sürecini tek başımıza yaratmadık. İşçi, memur, emekli, işsiz, esnaf her kesin bu mücadele sürecinde katkısı ve desteği var. Bu nedenle sizlere de çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar ise, “Biz memur sendikaları, sendikacılığı işçi sendikalarından öğrendik. Biz nereye gitsek önce Karaelmas'ın, Zonguldak'ın sorunlarını anlattık. Çünkü Karaelmas'ın sorunları, Zonguldak'ın sorunları aynı zamanda memurun da sorunları. 1990 yılından itibaren TTK'daki işçi sayısının azalmaya başlaması ve Zonguldak'ın göç vermeye başlamasıyla memur sayısında da ciddi düşüşler görüldü. 1997 yılında Zonguldak'ta 24 bin memur varken bu sayı bugün 13 binlere kadar düştü. Her yıl TTK'dan 600-700 işçi emekli oluyor. Bizler, hiç kimsenin ayağına gitmeye gerek kalmadan kuruma işçi alınmasını istiyoruz” dedi.


ŞENNUR DENİZER'DEN ZİYARET
Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İş Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden merhum Şemsi Denizer'in eşi Şennur Denizer ile yeğenleri, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu'yu ziyaret ettiler. Şennur Denizer, göreve seçilmesinden dolayı Muslu ve yeni yönetimi kutladı.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 12:39:34
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 12:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?