3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS'e ziyaretler hız kesmiyor

Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) ziyaretler devam ediyor. GMİS'i MHP, Türk-İş'e bağlı sendikaların şube başkanları ve Çaycumalılar Derneği ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Korkutan, Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan, il ve ilçe yöneticileri ile MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, Türk-İş İl Temsilcisi Ahmet Akçadoğan ile Türk-İş bağlı sendikaların Zonguldak Şube Başkanları ve Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ve yönetim kurulu üyeleri Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu'yu ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, “Önceki yıllarda göç alan bir şehir olan Zonguldak'ın göç veren bir il durumuna gelmesi bizleri de rahatsız ediyor. Öncelikle göçü durdurabilmek için elbirliği ile mücadele edeceğiz. Olağanüstü Genel Kurulumuzun ardından bölgelerimize ve işyerlerine ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Genel Maden işçileri Sendikası'nı tekrar maden işçisiyle, Zonguldak ile birleştirmek, kardeş sendikalarla ve demokratik kitle örgütleriyle bir araya getirmek amacıyla bir çalışmanın içine girmiş bulunuyoruz. Bu yönde, bugüne kadar vermiş olduğunuz destek nedeniyle Sendikalarımızın ve Türk-İş'imizin değerli temsilcisi olan sizlere teşekkür ediyoruz. Sadece GMİS'in değil, Türkiye'nin içinden geçtiği bu süreçte birliğe ve beraberliği ihtiyacımız var. Sendikalarımıza baktığımızda yeniden yapılanma çalışmaları yapıldığını görüyoruz. Sendikalarımız, güçlenen sermaye karşısında bir hak arayışı, mücadelesi içinde. Türk-İş'e bağlı sendikalar olarak zaman zaman bir araya gelerek Zonguldak'taki, bölgemizdeki ve ülkemizdeki gelişmeleri değerlendireceğiz. Birlik ve beraberliğimizi, sorunların çözümü konusundaki kararlılığımızı Ankara'ya göstereceğiz” dedi.
Türk-İş'e bağlı sendikaların şube başkanları adına konuşan Türk-İş İl Temsilcisi ve Orman İş Şube Başkanı Ahmet Akçadoğan, 29 Kasım 2008 tarihinde yapılan GMİS Olağanüstü Genel Kurulu'nda yönetime seçilenleri kutladı ve başarılar diledi. Akçadoğan, “Türk-İş'e bağlı sendikaların şube başkanları olarak GMİS'in yanında, birlik ve beraberlik içinde çalıştık. Yeni yönetimle daha dinamik olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sayın Başkanın ifade ettiği gibi en azından ayda bir biraraya gelerek değerlendirmeler yaparak, başta sendikal konular, emek konuları olmak üzere Zonguldak'ın, bölgemizin ve ülkemizin sorunlarını değerlendirmeye ve mücadele vermeye hazırız. Elbette bunu her zaman olduğu gibi GMİS'in önderliğinde yapacağımızı ve bu yönde daima yanınızda olacağımızı beyan ediyorum” dedi.
Geniş bir katılımla Ramis Muslu'yu ziyaret eden ve yeni görevinde başarılar dileyen Savaş Çiloğlu, birlik ve beraberlikten güç doğacağı mesajını verdi.

Çaycumalılar Derneği tarafından ziyaret edilmenin memnuniyetini dile getiren Ramis Muslu; “Zonguldak'a maden işçisine, bölgemize ve ülkemize yararlı olabilmek için çalışmalarımızı geçmişte olduğu gibi gelecekte de daha sıkı şekilde birbirimize inanarak ve güvenerek devam ettireceğiz. Çaycumalılar Derneği olarak vermiş olduğunuz destekten dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına hepinize teşekkür ederim” dedi.

Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, “Genel Maden İşçileri Sendikası Zonguldak'ın en kalabalık sivil toplum örgütüdür. Genel Maden İşçileri Sendikası 1990 yılında kendini dünyaya kabul ettirmiş bir sendikadır. Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası'nın Türkiye demokrasisi üzerinde çok önemli bir yeri vardır. Sivil toplum örgütleri birlik ve beraberlik içinde olursa başta Zonguldak'ın bilinen sorunları olan Filyos projesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun her gün küçültülmesi ve bölgemizde yaşanan işsizlik gibi sorunların çözümü daha kolay olacaktır. GMİS Zonguldak'ta sivil toplum örgütlerinin lokomotifi görevini üstlenmektedir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 14:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?