3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS'te Olağanüstü Kurul Kararı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanlar Kurulu üyeleri bir araya gelerek toplantı gerçekleştirildi.


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanlar Kurulu, 12 Kasım 2008 tarihinde sendika genel merkezinde toplanarak 29 Kasım 2008 tarihinde yapılmak üzere Olağanüstü Genel Kurul Kararı aldı. GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, tüm genel merkez ve şube başkanları ile yöneticilerin katıldığı toplantıda bir konuşma yaparak Olağanüstü Genel Kurul Kararı’nı kamuoyuna açıkladı. Sendikanın yara almaması için Olağanüstü Seçim Kararı alındığını ifade eden Denizer şöyle konuştu:


“Daha önce ocak ayında Olağan Genel Kurul yapacağımızı açıklamıştık. 15 Ocak 2008’de Olağan Genel Kurul sürecini başlatacaktık. Bu kararı o zaman yönetim kurulu arkadaşlarımız toplantıdan çıktıktan sonra açıklamıştık. 15 Ocak 2008 tarihinin bir anlamı olmadığını gördük. Görüşmeler neticesinde, sendikamızın yara almaması için, sendikamızın sokaktan kurtarılabilmesi için Olağanüstü Seçim Kararı almak için buradayız. Bu seçime hiç gerek yoktu. 3 bin işçi alınıyor. 1 Ocak 2009 tarihinde sendikamız toplu sözleşmeye gidiyor. Ama yaptığımız görüşmeler neticesinde, arkadaşlarımızın ayrışması nedeniyle bu kararın zorunlu olarak alınması gerektiğini düşündük.

Benimle beraber olan yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber bugün buraya Olağanüstü Seçim Kararı almak için geldik. Yönetim kurulu karar defteri de burada, tüm kurullarımızla beraber 29 Kasım 2008 günü Olağanüstü Seçim Kararı’nı vermek için toplandık. Öncelikle hepinize, bu katkıyı sağlayan şube yöneticilerimize, benimle beraber olan yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 29 Kasım 2008 tarihinde saat 10.00’da yönetim kurulu, yönetim yedek, denetim kurulu, disiplin kurulu ve Ankara Türk-İş üst kurulunda emekli olan 2 arkadaşımız için seçim kararı alıyoruz. Müsaade ederseniz burada, sizin huzurunuzda imza altına alalım. İlk imzayı da huzurunuzda ben atıyorum. Tüm maden işçisine, tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma, tüm Zonguldak’a hayırlı olmasını temenni ediyorum”.


GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, konuşmasının ardından Karar Defteri’ni imzaladı. Diğer Genel Merkez yöneticileri de Olağanüstü Genel Kurulu Kararı’na imza atarak kongre sürecini resmen başlattı. Toplantı sonrası kararı değerlendiren Ramis Muslu, Türkiye’de sendikacılığın yeniden hareketlenmeye başladığını kaydetti. Muslu, “Türkiye’de sendikacılık yeniden hareketlenmeye yeniden yapılanma sürecine girmeye başlamıştır.

Bunun örnekleri bir buçuk ay önce Yol- İş Sendikamızda yapılan Olağanüstü Kongre bir hafta önce Türkiye Maden-İş’te yapılan Olağanüstü Kongre önümüzdeki süreçte TEZ-KOP, TEZ-İŞ diğer sendikalarımızda da yeniden bir yapılanma sürecine girilmiştir. Türk-İş’te bunların içerisindedir. Bu süreçte de GMİS’te yeniden yapılanma ve yeniden bir yönetim anlayışıyla idare edilmek için böyle bir yola başvurulmuştur. Bunun hem çalışanlarımıza hem de maden işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?