3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS'te sözleşmelere hazırlık

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işyerlerinde çalışan ve 01Ocak 2009 tarihinde iş başı yapacak olan 3 bin işçiyi de kapsayacak olan 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi hazırlıklarına başladı.


Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (KAMU-İŞ) ile yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için oluşturulan toplu sözleşme komisyonunda, Genel Merkez Yöneticilerinin tamamı, Şube Başkan ve Sekreterleri ile Sendikanın Teknik Danışmanları yer aldı. İlk toplantısını yapan komisyona Başkanlık eden GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, toplantı açılışında yaptığı konuşmada, 01 Ocak 2009 ile 31 Aralık 2010 tarihleri arasında geçerli olacak olan 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için çalışmaların süratle tamamlanacağını belirterek, birlik ve beraberlik içersinde verilecek mücadele ile maden işçileri için en iyi şartları sağlayacaklarını söyledi.

Denizer, TTK işyerlerinde dağıtılan sözleşme anketlerinin toplanmaya başlandığını ve her anket formunun tek tek değerlendirileceğini belirtti. TTK Toplu İş Sözleşmesi Taslağı'nın genel çerçevesi üzerinde yapılan görüşme sonrasında çalışma programı belirlendi.
GMİS Toplu İş Sözleşmesi Komisyonu halen devam eden işçi alımları nedeniyle, hafta boyunca saat 16.00'dan sonra toplanarak çalışmalarını sürdürecek.

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 16:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?