3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS'te yoğun ziyaretçi trafiği

Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) 29 Kasım'da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulun ardından kutlama ziyaretleri tüm yoğunluğuyla sürüyor.

Nezaretçi kursiyerlerinden kartiye şeflerine ve müesseseler yöneticilerine, TTK ve MTA çalışanlarına kadar yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanan GMİS'i, bunların yanı sıra Zonguldakspor yönetimi, Şehit Aileleri Derneği, Artvinliler Derneği, Bartınlılar Derneği, Başçavuşlar Derneği, Belediye İş Sendikası, SGK İl Müdürlüğü, CHP ve SHP İl Başkanlıkları gibi çok sayıda bürokrat, sivil toplum ve demokratik kitle örgütü yöneticisi ve temsilcisi ziyaret etti.

GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu'yu makamında ziyaret eden CHP İl Başkanı Osman Yayla, CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref ile il yöneticileri, yeni görevlerinden dolayı GMİS yönetimini kutladı ve başarılar diledi.

GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu'ya bir buket çiçek veren CHP İl Başkanı Osman Yayla, kendilerinin her zaman sendikanın ve emeğin yanında yer aldıklarını belirtti. Bundan sonrada yer almaya devam edeceklerini belirten Yayla, “Bugünkü ziyaretimizin amacı sizleri yeni görevlerinizden dolayı kutlamak. Bundan sonraki süreçte layıkıyla mücadelenin sürdürüleceğine gönülden inanıyor ve biliyoruz. Bu rotada, bu amaçlar çerçevesinde daima size destek olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Biz, her zaman sendikamızın, emeğin yanında yer aldık, bundan böyle de yer almaya devam edeceğiz. Bir konuyu hassasiyetle vurgulamakta yarar olacaktır, Zonguldak denince kömür, işçi, madenci akla geliyor. Zonguldak'ta TTK'nın yaşamasının önemine, kömür üretimi açısından mutlaka ve mutlaka dikkat edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda en önemli nokta ise işçi sayısı. Biz sizden önceki arkadaşlara da AK Parti hariç diğer parti il başkanları olarak geldik. Toplantılar yaptık. Amacımız TTK'ya mutlaka işçi alınmasıydı. Hem TTK'nın yaşaması hem de istihdam ve işsizlik sorunu, özellikle kömür üretimi açısından çok önemli olduğunu ısrarla ortaya koyduk. Hatta bu yönde yapacağınız her eylemde yer alacağımız il başkanları olarak belirtmiştik. Bu işçi alımlarının, sendikaların öncülüğünde bundan sonraki süreçte de devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz arkadaşlarımızla bir çalışma yaptık.

TTK'nın yaşaması ve kömür üretimin sağlıklı olarak yürütülebilmesi için TTK'da çalışan işçi sayısının mutlaka 18 binin altına düşmemesi gerektiğini ortaya koyduk. Bize düşen görevler açısından biz bu düşünceyle hareket edeceğiz. Dönem itibariyle kömürün altın değerinde olduğu herkes tarafından kabul edildi. Bu nedenle biz Zonguldaklılar olarak daha dikkatli olmalıyız. Zonguldak'a, kömürümüze, TTK'ya ve maden işçisine daha bir inançla sahip çıkmalıyız. Konu Zonguldak olunca bu siyaset üstü düşünülmesi gereken bir konudur. Zonguldak'ın menfaatine her konuyu siyasi partiler üstü tutuyoruz. Nasıl ki geçmişte tüm siyasi partiler bir araya gelerek tavır koyduksak Zonguldak için yine bir araya geliriz. İşçi alımları konusunda sendikanın öncülüğündeki tüm çabalara destek vereceğiz. Bugün alınacak 3 bin işçiye rağmen emekli olan işçi sayısı çok fazla. Kömür mutlaka çıkarılmalı, Zonguldak ve sendikamız layık olduğu yeri muhafaza etmelidir” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, plan-program çerçevesinde TTK ile el ele vererek ve Zonguldak'taki tüm siyasi partilerin de desteğini alarak işçi alımlarının devam etmesi için çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Muslu, “Siyasi partilerimizin desteğini de alarak işçi alımlarının devam etmesi için çalışmalar yürüteceğiz. 3 bin işçi alımında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyoruz. Önceki Genel Başkanımıza da çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz. 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren 3 bin yeni işçi arkadaşımızı müesseselerimizde intibak kurslarıyla birlikte işbaşı yapmış olacaklar. Elbette bir yandan müesseselerimizde hazırlıklarımız da sürüyor. Yeni işçi arkadaşlarımız açık bulunan yerlere yerleştirilecekler. Plan-program çerçevesinde TTK ile el ele vererek ve Zonguldak'taki tüm siyasi partilerimizin de desteğini alarak işçi alımlarının devam etmesi için çalışmalar yürüteceğiz. TTK'nın, Zonguldak'ın vazgeçilmezi olduğunun bir kez daha net biçimde görüldüğü bir dönemde biz de sendika olarak üzerimize düşeni yapacağız. Binlerce işsizimiz var. Biz de bölgemizdeki işsizlere istihdam sağlanması için Zonguldak ve bölge halkı ile birlikte hareket edeceğiz ve Zonguldak'ı ve bölgemizi daha iyi yerlere taşıyacağız. Bu konudaki soruluğumuzun bilincindeyiz. Zonguldak'ı 1960, 1970 ve 1980li yılların başlarında olduğu gibi göç alan bir il haline getirmek zorundayız” dedi.

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref de, sendika öncülüğünde kömürün öneminin tekrar güçlü bir şekilde ortaya konacağından şüphe duymadığını belirterek, “Bir bütün olunduğunda Zonguldak'ta çok şeyin başarılacağına inanıyoruz. Zonguldak'ın varoluş sebebi kömür. Kömür olmasaydı bizler burada yaşıyor olmayacaktık. Halk takdir eder bizi yönetime seçerse bizler de sizlere destek olacağız” dedi.

Daha sonra, SHP İl Başkanı Yavuz Boz, SHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Tunç ile il ve ilçe yöneticileri GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu'yu ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 14:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?