3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS’ten 10 bin TL destek

GMİS’TEN ZONGULDAKSPOR’A 10 BİN TL DESTEK

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, Zonguldakspor’a 10 bin TL ile destek verdi.

Bölgesel Amatör Lig’inde mücadele eden Zonguldak Uydudan yayın yapan ve son günlerde ekonomik sıkıntı yaşayan Zonguldakspor için 67 TV’de yayınlanan Spor Kritik programının sunucusu Ender Yüksel tarafından maddi yardım kampanyası başlatıldı. Yaklaşık 8 gün önce start alan kampanya Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yönetim kurulu üyeleri de 10 bin TL ile destek verdi. Zonguldakspor’un son günlerde gerçekten kötü günler geçirdiğini belirten GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, başlatılan kampanya nedeniyle programın sunucu Yüksel, program ve televizyon çalışanlarına teşekkür etti. Sendika olarak her dönem Zonguldakspor’a destek verdiklerini anlatan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, “Zonguldakspor’un ekonomik sıkıntıları gerçekten hat safhada bulunuyor. Biz de sendika olarak, her dönem katkı veriyoruz ama tabi yeterli olmuyor. Zonguldakspor ilimizin tek takımı. 14 yıl ilimizi temsil etti. Biz iyi günde de kötü günde de, Zonguldakspor’un yanında olduk, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Zongludakspor gibi sendikanın da kötü günler geçirdiğini hatırlatan Muslu, Zonguldakspor’un Türkiye Süper Ligi’nde mücadele ettiği tarihlerde, sendikanın ise üye madenci sayısının 50 binlerde olduğunu, şimdi ise bu sayının 12 bin kişilere düştüğünü ifade etti. Muslu, şöyle devam etti; “Sendikamızda yok olma ve var olma arasında gidip geliyor. Sendikamızın ve Türkiye Taşkömürü’nün bugünkü durumu, ilimizin sosyal, ekemonik, kültürel ve sportif alandaki çalışmalarını da önemli derecede etkilediğinin göstergesidir. Biz imkanlarımız çerçevesinde Zonguldakspor’a desteğe devam edeceğiz.”

Program sunucusu Yüksel ise, “Zonguldakspor’un şampiyonluk yolunda yaşadığı maddi krizlerin takım içiresindeki futbolculara yansıması, takımın zaman zaman kötü sonuçlar almasına neden olduğunu gördük. Spor Kritik ekibi olarak, futbolcuların maçlara daha iyi konstanre olmalarını sağlamak için böyle bir maddi bir destek kampanyasını düzenleme kararı verdik. Kamu kurum, kuruluşları, işadamlarını, meslek kuruluşlarını, Ssiyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, gurbetçilerimizi, Zonguldakspor’a gönül veren tüm taraftarları bu kampanyaya desteğini bekliyoruz. Herkesin bütçesine göre, yardım edebilir” dedi. Yüksel, kampanyamız çerçevesinde sezon başından itibaren paralarını alamayan futbolcuların alacaklarından önemli bir kısmı kampanya ile toplanan paralarla ödendiğini ifade etti.

Ayrıca Yüksel, kampanya ile devre arası iznine giden futbolcuların geriye dönmeme ve kulüp yöneticilerinin takımı ligden çekme ihtimallerinin de ortadan kaldırıldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 16:45:03
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 16:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?