3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS'ten Hattat'a cevap

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, mahalli basına açıklamalarda bulunan ve “TTK’yı Sendika yönetiyor” ifadelerini kullanan Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat’a cevap verdi.


GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat’ın eleştirili açıklamalarına cevap verdi. Denizer, “Hattat, yaptığı bu açıklama ile sendikal kültürden uzak olduğunu göstermiştir. Hattat’ın, Zonguldak’tan ve bölgeden öğreneceği çok şey vardır” dedi. GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, açıklamasında şöyle devam etti:


“Zonguldak’ta yayın yapan bir mahalli gazeteye açıklamalarda bulunan Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat’ın açıklamaları 29 Ekim 2008 tarihinde yayınlanmış, ancak Hattat, o günden bugüne bir düzeltmede bulunmamıştır. Biz her şeyden önce Hattat’ı bu açıklamaları nedeniyle şiddetle kınıyoruz. Ve Hattat’ı bazı konularda bilgilendirme ihtiyacı hissediyoruz. ‘TTK’nın kendisine para kazandıran ve bölge ekonomisini katkıda bulunup istihdam sağlayan şirketlere yardım etme’ diye bir görev ve sorumluluğu olamaz. Çünkü TTK bir kamu kuruluşudur, görev ve sorumlulukları yasalarla belirlidir.

TTK bir yardım kuruluşu veya bir yatırım ajansı değildir. Eğer Hattat kendisine yapılmayan yardımın ne olduğunu daha somut olarak ortaya koyarsa kamuoyu da öğrenmiş olur. Hattat, yardımdan değil, hukuktan, yasalardan ve sözleşme şartlarından doğan haklardan söz etmelidir. Aslında Hattat’ın bunları bilmemesi mümkün değildir. Ama öyle anlaşılıyor ki, onun asıl amacı TTK yönetimini ve Sendikayı baskı altına alabilmektir. Ve bunun içindir ki açıklamasında, TTK yönetiminin ‘Sendika yöneticilerinin istediklerini yaptığını, bunun da yatırımcıyı ürküttüğünü’ söyleyebilmektedir.

Gerek sendikamızın yönetim kurulu üyeleri gerekse TTK’nin yöneticileri, kamuoyu tarafından şahsen tanınan, Zonguldak’ta ve ülkemizde istihdam yaratılması, üretimin artması ve özellikle de taşkömürü üretimin artması için her türlü etkinliğin içinde yer alan ve kamu, özel ayrımı yapmayan kişilerdir. Ama yine herkes bilir ki bu insanlar yasalara her zaman bağlıdırlar. Bay Hattat’ın ifadeleri arasında yer alan ‘TTK Yöneticilerinin Sendikanın sözünü dinleyip, Kurumu Sendikaya yönettirme yerine, TTK’yi yönetmeleri’ cümlesi, Hattat’ın sendikal kültürden, dolayısıyla demokrasi kültüründen uzak olduğunu göstermiştir. Hattat’ın, Zonguldak’tan ve bölgeden öğreneceği çok şey vardır.”


Hattat’ın taahhütlerini yerine getirmediği belirten Denizer, “Sendikaların, bulundukları kurum ve şirketlerin yönetim kurullarında yer almadığını Hattat herkesten iyi bilir, ama Hattat, sendikacılar ile işverenin yakın ilişki içinde bulunarak işyerlerinde çalışma barışını geliştirme ve verimliliği artırma gayreti içinde olduklarını bilmez. Hattat, kendisi özel sektör olmasına rağmen Armutçuk’ta aldığı işi kendisi yapmayıp, işçiye daha az para vermek için taşerona yaptırmaktadır. Ayrıca teklifinde taahhüt ettiği kömürü çıkaramamaktadır. Hattat, metan gazı üretmek üzere TTK’dan ihale ile sahanın işletmesini aldı. Bugüne kadar taahhüdünü yerine getirip bir metreküp gaz çıkartamadı. Hattat, Amasra’da kömür üretimi için TTK’dan büyük bir saha aldı. Fakat İşi nasıl yapacağını bilememektedir” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?