3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

GMİS'ten Vali Ata'ya ziyaret

Genel Maden İşçileri Sendikası yönetimi göreve yeni başlayan Vali Erdal Ata’yı ziyaret etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer ve yönetimi Zonguldak Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Zonguldak’ta işsizlik ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ‘nun sorunları konuşuldu.

TTK’ya işçi alımının, olup veya olmayacağından bilgisi olmadığını belirten Vali Erdal Ata, “Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alınıp alınmayacağı konusunda herhangi bir bilgiye sahip değilim. Bir Kuruma işçi alınıp alınmaması benim söylemimle olmaz. Zonguldak’ın kalkınmasını ve işsiz gençlerimizin çalışmasını herkesten önce biz isteriz. Filyos Vadisi projesi hayata geçirildiğinde kentte işsizlik oranı sıfıra kadar düşecektir. Kentimizin tüm sorunları için elimizden gelen çabayı gösteririz” dedi.

Göreve yeni başlayan Vali Erdal Ata’ya başarılar dileyen GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, “TTK’nın sorunu gittikçe büyümükte. Acilen işçi açıklarının giderilmesi ve üretimin artırılması gerekiyor. Kömür çıkarma emeğe dayalı bir iş olduğu için üretim işçisine ihtiyacımız var. Ülkemizin yıllık 20 milyon ton kömüre ihtiyacı var. Kentimizde çalışmayan ve bekleyen yüzde 100 kömür alanımız var. TTK’ya 10 bin işçi alındığında eski günlerine dönecektir, fakat ilk etapta 2 bin + 2 bin üretim işçisine acil ihtiyaç var” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, ziyarette Vali Erdal Ata’ya Zonguldak’ı anlatan kitaplar hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 16:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?