7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Göçükten çıkamadılar!

Zonguldak’ta yeni açılan bir maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamanın meydana geldiği 540 metre kotta görevli 32 işçiden haber alınamıyor.

TTK, haberleşme sisteminin iptal olduğu ve 10 işçinin yaralandığı patlamanın elektrik arızasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Zonguldak’ın Gelik Beldesi’ndeki, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait yeni açılan maden ocağında dün 13.30 sıralarında patlama meydana geldi. 540 metre kotta meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 10 işçi yaralandı. Patlamanın ardından 160- 360 ve 460 kodunda çalışan işçiler tahliye edildi. Patlamanın meydana geldiği 540 kodunda bulunan 32 civarındaki işçiye ise ulaşılamadı.

Olay yerine gelen TTK Genel Müdür Vekili Mahmut Özçelik, patlamanın elektrikle ilgili bir arızadan meydana geldiğini tahmin ettiklerini söyleyerek, “Tahliye ekipleri mahsur kalan işçilere ulaşmak için ocağa girdi. Göçük olduğunu tahmin etmiyoruz. Ancak işçilerden de herhangi bir şekilde bilgi alamadık. Ulaşmaya çalışıyoruz” dedi. Özçelik, olayda yaralanan işçilerin hayati tehlikelerinin ise bulunmadığını söyledi.

İletişim kurulamıyor

İncelemelere katılan TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur da kurtarma ekiplerinin eksi 540 koduna ulaşmaya çalıştığını belirterek, “Patlamayla birlikte maden ocağı haberleşme sistemi de arızalandı. Bundan dolayı işçilerle iletişim kuramadık. Patlama nedeniyle kurtarma ekipleri başka kuyudan maden ocağına inerek olay yerine ilerliyorlar. Onların ulaşmasıyla net bilgiler elde edeceğiz” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 09:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?